foto
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha ressaltat aquesta tarda que la formació professional dual "suposa  pels centres un pas més qualitatiu  en relació a la formació tradicional". Ho ha afirmat durant la signatura  de dos convenis de formació professional dual per al sector de l’atenció a les persones en situació de dependència i el sector del paisatgisme i medi rural. 
 
Rigau ha destacat que "tothom té una professió que l'espera. Sabem que les feines que ens esperen necessitaran més formació.  El grau mitjà i el grau superior permeten una inserció. L'FP no té un sostre és un replà". La consellera ha recordat que el Govern treballa en la llei de formació professional "amb un consens ampli per enfortir entre tots l'FP i posar-la al nivell europeu que és el que mereixem". Per això, ha afegit, "estem iniciant el camí de la integració de l'FP que tant s'ha reclamat". 
 
Un dels convenis s'ha signat amb l’empresa Villablanca Serveis Assistencials, SA, per als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a Persones en Situació de Dependència de l’Institut Gaudí de Reus. Amb aquest conveni, es vol donar als futurs treballadors de la formació essencial per atendre a persones amb necessitats derivades de malalties psíquiques amb diferents estadis d’autonomia.
 
L’altre conveni d’FP dual és  amb el Club de Golf Costa Daurada, per als alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural de l’Institut d’Horticultura i jardineria de Reus. L’objectiu és aconseguir professionals qualificats per al manteniment global de les instal·lacions pròpies dels camps de golf, com ara la gespa artificial, enjardinaments o podes específiques, entre d’altres.

11 de març de 2015

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 887