• El titular de Justícia, que ha inaugurat aquesta tarda el Primer Congrés de la Mediació de l’Advocacia, ha afirmat que “els valors que la mediació aporta a la societat, com són el diàleg, el respecte, la confiança, la convivència i la responsabilitat, ens permeten progressar cap a una societat més madura i cohesionada”
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat aquesta tarda, durant el seu discurs en el marc de la inauguració del Primer Congrés de Mediació de l’Advocacia, que “l’impuls de la mediació constitueix un dels objectius prioritaris del Departament de Justícia”. En aquest sentit, Gordó ha recordat que “el Departament de Justícia ja ha presentat  les línies estratègiques davant el Govern, el darrer trimestre de l’any passat.” Germà Gordó ha remarcat que la Conselleria que encapçala ja està duent a terme accions concretes d’aquest pla estratègic per aconseguir equilibrar els expedients que hi ha als jutjats, 900.000, i els de la mediació, 5.000.
 
En la seva intervenció, Germà Gordó ha demanat la màxima implicació dels advocats per fer possible un impuls real de la mediació i ha manifestat que “els valors que la mediació aporta a la societat, com són el diàleg, el respecte, la confiança, la convivència i la responsabilitat, ens permeten progressar cap a una societat més madura i cohesionada. El canvi de paradigma que significa la mediació requereix d’un canvi cultural que exigeix passar de l’enfrontament al diàleg. Posar-se al lloc de l’altre. Volem aconseguir una societat avançada més enllà de la renda per càpita.”
 
Catalunya ha estat pionera en l’aplicació de la mediació. Fa 17 anys de la primera normativa Europea i tots els governs de la Generalitat de Catalunya han fet feina en aquest sentit. I això demostra un sentiment comú. Actualment hi ha 773 mediadors actius i, d’aquests, tres quartes parts són advocats. Això vol dir que tenim les normes i les persones”, ha manifestat el titular de Justícia durant el seu discurs.
 
Tanmateix, Gordó ha anunciat la voluntat de doblar la xifra de mediacions en els propers dos anys. I ha remarcat que “amb aquest objectiu hem fet un Pla nacional de la mediació amb sis eixos, entre els quals n'hi ha el d'incrementar la mediació i potenciar el canvi cultural. Per aconseguir-ho, anirem a l’escola, a la universitat. I ampliarem la mediació a tots els àmbits de l’administració.”
 
En una altra direcció, el titular de Justícia ha remarcat que s’ha endegat un pla pilot sobre la figura del coordinador de parentalitat i ha animat els actors implicats a "treballar amb enginy”, matisant que, precisament, com que es tracta d'un pla pilot, es pot modificar.
 
L’acte també ha comptat amb la intervenció del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno; la vicedegana del Col·legi d’Advocats de Barcelona, M. Rosa Barberà; la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso, i la diputada de la Junta de Govern de l’ICAB, Mercè Claramunt.