FOTO WEB
Un moment de l'acte.
 
El conseller, que ha presidit la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions de Natursoy, a Castellterçol, també ha remarcat, entre altres, que “les empreses agroalimentàries són un capital a protegir, motor de la recuperació econòmica”
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit, aquest migdia, la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions de Natursoy, a Castellterçol, en el decurs d’un acte que també ha comptat amb la presència del president mundial de Nutrition & Santé, Didier Suberbielle, el director general de Nutrition & Santé Espanya, Luis Uribe, i el director general de Natursoy, Marc Bàrbara, entre altres directius.
 
El president del grup, Didier Suberbielle, ha posat de relleu l'aposta del grup que presideix per mantenir i impulsar la inversió i la presència a Catalunya.
 
 
 
Pelegrí amb el director general, Marc Bàrbara
Pelegrí amb el director general, Marc Bàrbara
Josep Maria Pelegrí ha obert la seva intervenció fent palès que Catalunya continua liderant la indústria agroalimentària ecològica a l’Estat, com prova el fet que les estadístiques del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) corresponents a 2013 -les últimes recents- confirmen el creixement espectacular a Catalunya i el seu lideratge en els sectors secundari i terciari. Així, Catalunya compta amb el 27,5% d’elaboradors, el 37,5% d’importadors, el 32,7% d'exportadors i el 30,3% de comercialitzadors del sector ecològic a tot l’Estat; es manté com el territori que té més diversificada l’activitat secundària i terciària en el sector de l’alimentació bio; i mentre l'evolució a l'Estat ha estat moderada a Catalunya està sent espectacular.
 
Pelegrí ha volgut remarcar que “això és gràcies al treball d’anys d’empresaris com vosaltres, d’emprenedors que creuen en el potencial d’aquest sector i que lluiten per a oferir cada cop més productes 100% ecològics i que compleixin els drivers que actualment demana el mercat i el consumidor: sabor, autenticitat, comoditat, fàcil de preparar – cuinar, saludable, etcètera, empresaris revolucionaris com Natursoy, que ja en el seu dia va marcar una fita històrica amb la seva hamburguesa; d’emprenedors que tenen i aposten per projectes sòlids i de futur, que generen riquesa i ocupació al territori; d’emprenedors que aposten per la qualitat i la creativitat, dos conceptes que ens ajuden a posicionar molt millor els nostres productes i que ofereixen gran valor afegit; d’emprenedors que pensen en global i actuen localment, que aprofiten les sinèrgies, veuen les oportunitats i assumeixen riscos per a anar més lluny; d’emprenedors com vosaltres”.
 
En aquest punt, el conseller ha volgut agrair “la confiança que dipositeu en Catalunya, en la seva gent, en els seus treballadors, i en la seva economia; us agraeixo que potencieu la planta de Castellterçol; sereu un gran dinamitzador econòmic i social, i en aquesta línia vull reiterar la importància de donar vida als nostres entorns més rurals. Sou una mostra que de mica en mica ens en anem sortint, cada cop són més els empresaris que inverteixen i les multinacionals que creuen en la professionalitat i seriositat dels catalans. Les empreses agroalimentàries són un capital a protegir, motor de la recuperació econòmica que estem vivint”.
 
Josep Maria Pelegrí també ha subratllat que, així mateix, “les inversions com les d’avui aconsegueixen que la producció ecològica estigui cada vegada més anivellada a les demandes dels consumidors; i alhora genera una major expectativa de creixement per a aquest sistema que va reforçant la seva presència en els mercats agroalimentaris, i reforça Catalunya com a referent de qualitat agroalimentària al sud d’Europa”.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Imatge.

Imatge.
JPG | 1349

f2

f2
JPG | 1133