La consellera Neus Munté també ha visitat, acompanyada de l’alcalde Albert Batalla, l’Oficina de Benestar Social i Família de la capital de l’Alt Urgell, que es convertirà a l’abril en un equipament cívic polivalent

Foto1
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat aquest matí juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, l’ampliació de l’alberg La Valira. Aquest alberg, que pertany a la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (XANASCAT), ha estat ampliat amb 30 noves places i ha passat a tenir-ne un total de 130.
 
Les obres, que han estat finançades amb fons europeus, han consistit en la construcció d’una segona planta a l’ala nord de l’edifici, que no en disposava. En aquest nou espai s’hi han instal·lat 6 dormitoris de 4/5 places amb bany interior. També s’ha equipat una sala de la planta semisoterrani de l’alberg per acollir activitats formatives o reunions de grup. També s’ha fet una adequació de millora de la imatge de l’alberg.  
 
L’alberg La Valira acull moltes estades i programes socials i educatius amb descomptes per a famílies amb infants, monoparentals i nombroses, com l’“Estiu és teu”, “Vacances en Família”, “Esc...apa’t a la neu”, “Terra de dinosaures”, “Som planter. L’emprenedoria a través del joc” o “Fun with English”.
 
La XANASCAT és titularitat de l’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Benestar Social i Família. En total disposa de més de 50 albergs  repartits per tot el país, en indrets de gran interès natural i cultural.
 
Projecte transfronterer
 
L’ampliació de l’alberg La Valira forma part del projecte “Fer de la frontera un camí cap a la formació”, que es porta a terme entre la població francesa d’Auzat, Bescaran, la Seu d’Urgell, Andorra i coordinats per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC).
 
Dins d’aquest projecte, l’ampliació de l’alberg de la Seu d’Urgell ha de servir a la doble finalitat d’allotjament per a la gent participant en el projecte i  també per l’allotjament dels participants en el Màster d’esports en un entorn natural tal i com l’INEFC ho vol dur a terme.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha afirmat que aquesta “era una reforma necessària que ha estat possible gràcies a fons europeus i que permetrà donar viabilitat a diferents projectes, més enllà de la funció social que té tot alberg de la xarxa pública de la Generalitat”. Entre aquests projectes, ha recordat, hi ha el que coordina l’INEFC en col·laboració amb altres ciutats andorranes i franceses i “el qual esperem que pugui tenir una trajectòria important”. Neus Munté ha assegurat que l’alberg de la Seu d’Urgell és també “un bon reclam d’activitat econòmica i turística per a la Seu d’Urgell i tota la comarca”.
 
Nou equipament cívic polivalent
 
Posteriorment, la consellera de Benestar Social i Família i l’alcalde de la Seu d’Urgell han visitat l’Oficina de Benestar Social i Família (OBF) de la localitat. Aquest edifici es convertirà, a partir del proper 14 d’abril, en un nou equipament cívic polivalent, que inclourà un nou casal cívic a més de la ja existent OBF.
 
Des que va obrir, l’OBF de la Seu d’Urgell sempre ha compartit espais amb l’escola de formació d’adults, però aquesta es va traslladar l’any passat a una nova ubicació. D’aquesta manera, van quedar buits uns espais on s’hi van passar a fer tallers i cursos. Davant d’aquesta nova realitat, el Departament de Benestar Social i Família, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, va iniciar converses amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per tal de veure quin era l’ús més adequat d’aquests espais per a donar resposta a les necessitats socials de la població, i es va concloure que un casal cívic era la millor eina.
 
Un casal cívic és un equipament obert a tothom, on s’ofereixen un seguit de recursos per reforçar projectes dirigits a la millora de la comunitat, fomentar el desenvolupament integral de la persona, promoure els valors cívics i donar suport al teixit associatiu. Concretament, a l’equipament de la Seu d’Urgell s’oferirà un espai tant per a usuaris com per a entitats, on s’hi podran fer activitats durant tot el dia de dilluns a divendres, excepte el mes de juliol en què només s’obrirà les tardes de dimarts i dijous.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha completat la visita a la Seu d’Urgell amb la visita al Centre Cívic El Passeig, que és la seu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell i, ja a la tarda, visitarà el taller i llar residència Claror per a persones amb discapacitat intel·lectual.

3  

Imatges

Imatge de la visita a l'alberg

Imatge de la visita a l'alberg 1167

Imatge dels parlaments posteriors a la inauguració de l'ampliació de l'alberg

Imatge dels parlaments posteriors a la inauguració de l'ampliació de l'alberg 2148

Moment de la visita al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell

Moment de la visita al Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell 1025