• La decisió s’ha pres a proposta dels representants de les famílies en el marc de la Taula de Federació d’Ampa
 
  • La proposta s’ampliarà de forma progessiva a tots els alumnes de P3
 
El Departament d’Ensenyament ha proposat una ampliació dels centres que demanaran informe pediàtric als alumnes de P3 en el moment de la matrícula. Així la conselleria proposarà a les escoles incloses en zones escolars rurals i els centres docents que formen part del programa Salut Integral de la Fundació SHE que tutela el doctor Valentí Fuster que també demanin a les famílies dels alumnes l’informe. En total la mesura s’ampliarà fins a un màxim de 10.000 alumnes de P3 per al curs vinent. L’objectiu de la conselleria és demostrar que la mesura s’anirà implantant de manera progressiva a tots els centres docents de Catalunya.
 
D’aquesta manera el Departament vol donar resposta a la petició d’algunes federacions de pares i mares que han sol·licitat ampliar la proposta per tal que arribi a tots els centres, i que han participat en la darrera trobada de la Taula de Federació d’Ampa amb Ensenyament on es va tractar aquest tema. En aquesta taula hi ha participat les federacions d’Ampa exceptuant la Fapac, que no va assistir.  
 
La mesura s’inclou dins de la prevenció i detecció de problemes en l’aprenentatge i s’ha pensat per treballar de manera conjunta amb les famílies. Cal recordar que són elles qui hauran d‘anar a buscar l’informe al pediatre i seran qui el lliuraran als centres. Amb aquesta proposta d’ampliació també es vol respondre a les connotacions no buscades que s’han fet des d’alguns sectors acusant la mesura de discriminatòria. Davant d’això, Ensenyament vol remarcar que l’objectiu és justament garantir la igualtat d’oportunitats de tots els alumnes des del primer moment d’accés a P3.
 
 
 
 
12 de març de 2015