És el 9è centre hospitalari de la Regió Sanitària de Girona que rep aquesta certificació que lliura l’Agència de Salut Pública de Catalunya
El director regional de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart, entrega l'acreditació al gerent de l'Hospital de Campdevànol, Joan Grané
El menjador laboral de l’Hospital de Campdevànol, ha estat acreditat avui amb la certificació AMED, per promoure la dieta mediterrània. A l’acte de lliurament hi ha assistit, entre d’altres, el president del Patronat que regeix l’hospital, Jaume Vilarrasa, el vicepresident i alcalde de Campdevànol, Joan Manso, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, el director regional de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona, Lluís Picart, un representant de l’empresa de càtering SERHS que gestiona el menjador laboral, Vicenç Marré, a més de l’equip directiu del centre.

El menjador laboral de l’Hospital de Campdevànol és l’establiment número 368 que s’acredita a Catalunya, el 33è a la demarcació de Girona i el 3r del Ripollès. Cal destacar que és el 9è hospital del sistema sanitari integral d’utilització pública de la Regió Sanitària de Girona que s’acredita, després de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, l’Hospital de Palamós, l’Hospital d’Olot, l’Hospital de Figueres, el Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, l’Hospital de Blanes, l’Hospital de Calella i la Clínica Girona. Concretament, el menjador de professionals de l’Hospital de Campdevànol, té capacitat per servir un total de 95 àpats al dia i ofereix un menú diari que consisteix en tres primers i tres segons a triar, elaborats en base a criteris d’Alimentació Mediterrània,  amanida i/o sopa, més pa (opció de pa integral) i, aigua.
Des que l’any 2007 quan es van acreditar els primers restaurants promotors de l’Alimentació Mediterrània i difusors d’estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, AMED s’ha ampliat a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més a més de bars i restaurants. Avui ja són 101 municipis de tot Catalunya on hi ha almenys un establiment acreditat, dels 368  acreditats que tenen capacitat per oferir menús basats en la dieta mediterrània a més de 57.000 comensals diaris. A la demarcació de Girona AMED arriba a 15 municipis, on hi ha 33 establiments acreditats els quals poden oferir àpats mediterranis a uns  4000 comensals diaris aproximadament
 
Programa AMED

L’objectiu del programa AMED, liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, és promoure l’alimentació mediterrània i l’oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31% de la població adulta catalana menja fora de casa més d’una vegada a la setmana.
 
Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l’exterior que els identifica com a establiments AMED. Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment els següents:
 
  • Garantir que un 25% de l’oferta de primers plats siguin a base de verdures, hortalisses o llegums.
  • Oferir algun producte integral a la carta
  • Incloure a l’oferta de segons plats un 50% de peix o carn magra
  • Disposar, entre les postres làctics, de l’opció de baix contingut en greix
  • Utilitzar oli d’oliva per amanir i preparar els plats (per amanir preferiblement oli d’oliva verge o verge extra)
  • Fruita fresca com a postres en l’oferta
 
A més, també es demana als establiments acreditats que ofereixin als seus clients opcions d’oci actiu a les zones pròximes al local (circuits, passeigs, etc.), ja que el projecte AMED també està associat a un concepte de vida saludable.
 
Per a més informació www.amed.cat