L'activitat de l'epidèmia de grip continua disminuint però manté una activitat moderada

query_builder   12 març 2015 18:15

event_note Nota de premsa

L'activitat de l'epidèmia de grip continua disminuint però manté una activitat moderada

La taxa de síndromes gripals és de 248 casos per cada 100.000 habitants
 
L’activitat als centres sanitaris continua baixant tant pel que fa a urgències com visites i domicilis
L’epidèmia de grip continua la fase de descens iniciada fa dues setmanes i es situa ara en 248 casos registrats (disminueix un 27% respecte la setmana anterior) per cada 100.000 habitants. Les taxes d’incidència mostren un descens en tots els grups d’edat.
 
És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària. En cas de dubte, cal que els ciutadans truquin al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.
 
Activitat als centres sanitaris
 
Durant la darrera setmana els professionals de la xarxa pública han atès un total de 63.833 urgències hospitalàries, un 1,8% menys que la setmana passada. El nombre d’urgències ingressades ha estat de 6.289, que també suposa un descens del 5,9%.
 
Pel que fa als hospitals infantils, si comparem l’activitat amb la setmana anterior, continua el descens de les visites però augmenten els ingressos. Aquesta darrera setmana han atès 3.654 urgències (1,9% menys) de les quals 374 han ingressat (52% més).
 
L’activitat dels CAP i l’activitat domiciliària també segueix la tendència a la baixa. Així doncs, s’han registrat 728.912 visites als CAP i 24.926 visites als domicilis, que suposen un descens del 2,8% i del 3,3% respectivament. Pel que fa als centres d’atenció continuada, les visites continuen disminuint fins a 41.588 (descens del 5,3%) i les visites domiciliàries d’aquests centres fins a 2.542 (descens del 8,6%).
 
Aquesta setmana el 061 CatSalut Respon ha atès 27.182 casos. D’aquests, 2.105 han requerit enviar un metge a domicili.
 
Durant la darrera setmana s’han notificat 67 casos greus ingressats als hospitals sentinella. Des de l’inici de la temporada s’han registrat 405 casos greus confirmats de grip. El 97% d’aquests pacients presentava algun factor de risc i el 76% no estava vacunat.
 
El Pla integral d’urgències de Catalunya (PIUC) es defineix com el conjunt d’actuacions que, al llarg de l’any, implica tots els nivells assistencials del sistema sanitari, amb l’objectiu d’adequar la resposta a les necessitats generades en determinats moments, a través d’accions per millorar el sistema d’informació, per informar a la població i als professionals i per activar recursos addicionals.
 
Per més informació:
 
Canal Grip del Canal Salut
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined