Foto
  • El conseller d’Interior ha presentat avui les dades del balanç delinqüència 2014 de la Regió Policial de Girona amb una disminució dels delictes i faltes d’un 1’61%
  • Espadaler també ha visitat les noves instal·lacions dels Mossos d’Esquadra a l’edifici de l’antic Institut Gaudí de Girona
  • El nou equipament acollirà l’Àrea Regional de Recursos Operatius –ARRO, Tedax i la unitat canina de la Regió Policial de Girona, així com el servei de manteniment regional
  • El conseller també ha presentat avui la segona fase de renovació de la flota de vehicles dels Mossos d’Esquadra que preveu la incorporació de 394 vehicles nous
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha visitat avui les noves dependències dels Mossos d’Esquadra a l’edifici de l’antic Institut Gaudí de la Construcció de Girona que va ser cedit per l’Ajuntament de la ciutat i que es troba al costat de l’edifici de l’Àrea Regional de Trànsit.
 
Espadaler ha aprofitat la seva estada a Girona per presentar, acompanyat del director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, les dades del balanç delinqüencial de l’any 2014 a la Regió Policial de Girona.
 
El conseller ha explicat que el robatori amb violència i/o intimidació ocupa el 3% dels fets contra el patrimoni i la seva reducció és del 20,27% però  si focalitzem a l’interior de domicili la reducció és del 50%. En aquest sentit Espadaler ha destacat que “un sol episodi és massa, aquesta reducció es deu a molts factors, però posem en valor, sobretot, la pressió i coordinació policial”. “No estem cofois encara queda feina per fer i no abaixarem pas la guardia, som conscients que encara hem de millorar” ha afegit.
 
La Regió Policial de Girona ha registrat durant l’any 2014 un total de 46.952 fets penals, el que suposa un descens del 1,61% respecte l’any anterior. La tendència decreixent és manté amb un 6,4% dels fets des de l’any 2011.
 
L’any 2014, els delictes (que representen el 56% del total de fets coneguts) s’han reduït un 2,95%, mentre que les faltes penals (el 44% del total) s’han estabilitzat amb un lleuger repunt del 0,13% respecte l’any anterior.
 
Els fets contra el patrimoni mantenen la tendència a la baixa detectada l’any passat i enguany tornen a baixar, un 2,08% respecte el 2013.
 
*(Adjuntem nota de premsa amb gràfics i dossier amb dades estadístiques)
 
 
Noves dependències dels Mossos d’Esquadra a Girona
El nou edifici acollirà les unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius –ARRO, la de desactivació d’Artefactes Explosius –TEDAX_NBQ, la unitat canina i els serveis de manteniment regional de la Regió Policial de Girona, que fins ara estaven ubicats a la carretera de Barcelona.
 
Per tal d’adequar les instal·lacions a les necessitats de les diferents unitats s’han portat a terme obres de rehabilitació i reforma en algunes parts de l’edifici amb un cost total de 106.586,76€. A més a més, s’han aprofitat i recuperat diversos elements del local que ocupava l’ARRO fins ara.
 
S’ha reformat la planta baixa, ampliant la recepció general, i s’hi ha ubicat l’oficina de suport de l’ARRO, diversos despatxos, s’ha creat una nova sala de brífing i s’han adequat i ampliat els vestidors i el menjador. En aquesta zona també s’han realitzat noves distribucions de les instal·lacions d’aigua, electricitat i aire condicionat.
 
A l’extrem nord-est existia una construcció de dues plantes que s’ha habilitat pel servei del TEDAX, amb taller de manipulació i d’estris a la planta baixa i despatxos a planta primera. A més, s’han canviat les fusteries de ferro per alumini, i s’han adequat les instal·lacions elèctriques i d’aire condicionat.
 
També s’han aprofitat les obres de reforma de l’edifici per habilitar-hi garatges per als vehicles i locals d’emmagatzematge.
 
 
Renovació flota de vehicles dels Mossos d’Esquadra
Aquest matí el conseller d’Interior també ha presentat la segona fase de renovació de la flota de vehicles dels Mossos que s’inicià l’any passat, seguint el procés de renovació previst pel Departament en tres fases.
 
En aquesta segona fase s’han adquirit 394 vehicles patrullers en rènting, dels quals 291 són de renovació i 103 de creixement amb un import d’adjudicació de 13.734.121,92€. Aquests vehicles estan destinats a tot el territori de Catalunya.
 
Per completar aquest procés d’actualització, el passat dia 24 de febrer el Govern va aprovar el pluriennal per posar en marxa la tercera fase que suposarà la renovació de 820 vehicles més que arribaran a la tardor.
 
D’aquesta manera tancarem l’any 2015 amb 1.214 vehicles nous de rènting el què representa el 60% de vehicles de rènting i un 40% del total de la flota. El procés de renovació del parc mòbil va començar el 2014 amb la recepció de 843 vehicles amb una despesa pluriennal de 37 milions d’euros.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
PDF | 710

Dossier amb dades estadístiques

Dossier amb dades estadístiques
PDF | 1452