image del cartell de BBF
image del cartell de BBF
 
 Avui divendres ha començat a Barcelona el Barcelona Beer Festival que durà fins el proper diumenge 15 de març i que es celebra al Museu marítim de Barcelona. Aquesta és la quarta edició del festival de cervesa artesana  i es comença a consolidar com un dels festivals més importants del Sud d’Europa amb l’objectiu de promoure la cultura de la cervesa artesana i de qualitat, donar a conèixer la feina que fan els productors artesans, tant catalans com  d’altres països, i potenciar la cervesa com a productes gastronòmics
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, ha presidit, aquest matí, la presentació de les jornades tècniques del ‘Barcelona Beer festival 2015 ’en el que s’han tractat temes com el reconeixement legal de la cervesa artesana, els reptes de la comercialització en grans superfícies i l’evolució dels sectors cervesers artesans internacionals.
 
Es preveu que al Festival, orientat a un públic professional i expert en el món de la cervesa artesana, hi assisteixin més de 30.000 persones en aquesta edició que podran gaudir de més de 300 cerveses d’arreu el món (40% catalanes, 15% espanyoles i 45% de la resta del món), 30 d’elles inèdites. El festival continua apostant per la cervesa local i de proximitat i està esdevenint un fòrum de trobada entre agents del sector d’arreu d’Europa. En aquest sentit, es preveu que aquest festival formi part, l’any vinent, dels actes del títol de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.