Fins a les 20.00 h d’avui diumenge s’ha registrat dos accidents mortals de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 13 de març fins a les 20.00 h d’avui diumenge 15 de març, s’ha registrat 2 accidents mortals de trànsit al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El primer sinistre es va registrar ahir dissabte a la nit a l’A-2 al Bruc (Anoia, Lleida) quan un turisme que circulava sentit Lleida es va sortir de la via per motius que encara s’estan investigant. L’accident va provocar la mort d’un menor de 2 anys, va fer ferides greus a dues persones més mentre que les cinc persones restants que també viatjaven al vehicle van quedar ferides menys greus.
 
El segon accident mortal s’ha produït aquesta mateixa tarda a la B-124 a Castellar del Vallès (Vallès Occidental, Barcelona) quan un home que conduïa una motocicleta s’ha sortit de la via i ha mort.
 
Pel que fa a mobilitat, les vies amb més volum de trànsit al llarg d’aquesta tarda de diumenge de retorn del cap de setmana estan sent les següents:
 
-       C-16 entre Guardiola de Berguedà i Cercs sentit Manresa
-       C-16 a la boca nord del túnel del Cadí sentit Berga.
-       A-2 a Pallejà sentit Barcelona
-       B-124 a Castellar del Vallès ha estat tallada per un accident mortal.
 
Convé destacar que per minimitzar les afectacions viàries de la tornada d’avui cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-55 a Castellgalí i a la C-16 a Berga, Cercs i Riu de Cerdanya.
 
Ahir dissabte, la situació va ser molt complexa per la neu, el gel, la pluja i la calamarsa que van caure en el transcurs del dia. Les inclemències meteorològiques van provocar els següents problemes (segons ordre d’aparició):
 
-       BV-5119 i la BV-5114 a Fogars de Montclús: primer es va tallar per neu i després va restar una estona amb cadenes.
-       C-38 entre Molló i Camprodon: es va demanar precaució per plaques de neu i gel.
-       C-25 entre Riudellots de la Selva i Muntanyola: es va prohibir la circulació  una hora i mitja fins que les màquines llevaneus van deixar la vida apta per la circulació d’aquest tipus de vehicle.
-       GI-541 a Sant Hilari Sacalm: es va tallar per neu.
-       N-260 entre Olot i Ripoll: obligatori cadenes.
-       C-25 a Gurb sentit Girona: es va tallar un carril per neu i gel.
-       B-224 entre Piera i Martorell: es va tallar per neu.
-       AP-7 a Gelida: on va caure una forta calamarsada es va circular lentament.
-       B-20/Ronda de Dalt a la zona de Valldaura: es va circular una estona molt lentament per una pedregada forta que va caure.
 
 
A banda de les incidències provocades per la neu i la calamarsa també va haver-hi talls en vies locals de Girona i Barcelona per la celebració d’una nova edició del Ral·li Costa Brava.

1  

Fitxers adjunts

Balanç cap de setmana 13 al 15 de març de 2015

Balanç cap de setmana 13 al 15 de març de 2015
DOC | 168