• Els treballs, que es portaran a terme a l’àmbit de les conques internes, es focalitzaran en trams fluvials situats aigua amunt de sectors catalogats com a trams d’àrees amb riscs potencial significatiu d’inundació, ja siguin fluvials o marins
 
  • Un cop aprovada l’esmentada dotació, les diferents demarcacions territorials de l’Agència prioritzaran i definiran els trams concrets on es treballarà
 
  • Aquesta partida pressupostària complementa la subvenció endegada per l’ACA feta pública a finals de l’any passat i en la que s’aportaran 300.000 euros per actuacions en lleres dins de zona urbana
 
  • També per al 2015 hi ha un pressupost de 340.500 euros per actuacions per pal·liar els danys de les ventades i avingudes de la tardor de 2014
 
Llera
El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat en la sessió de l’11 de març un pressupost de 400.000 euros per actuacions de conservació i manteniment de lleres en trams fluvials no urbans, que es duran a terme al llarg de l’any 2015.  
 
Les mesures escollides, en l’àmbit de les conques internes, es focalitzaran en trams de lleres situats aigua amunt de sectors catalogats com a trams d’ àrees amb risc potencial significatiu d’inundació (ARPSI), ja siguin fluvials o marins.
 
Per tant, un cop aprovada aquesta partida, les diferents demarcacions territorials de l’Agència prioritzaran i definiran els trams concrets on es treballarà, sempre cercant la màxima eficàcia i bona relació cost benefici.
 
Cal remarcar que, a la part catalana de l’Ebre, hi ha previstes una sèrie d’actuacions arran del conveni signat aquest hivern entre l’ACA i la CHE, que contempla destinar, entre 2014 i 2015, un total de 2,7 milions d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres.
 
Actuacions lleres en zona urbana
 
Aquesta partida de 400.000 euros per a 2015- complementa la convocatòria de subvencions per actuacions de conservació i manteniment de lleres en zona urbana en l’àmbit de les conques internes catalanes, endegada per l’ACA a finals de l’any passat.
 
La convocatòria de subvencions contempla un import total de 375.000 euros,  dels quals l’ACA aportarà 300.000 (80%) i els ajuntaments els 75.000 euros (20%) restants.
 
Actualment, s’estan analitzant les peticions rebudes per a  definir, properament, quines actuacions es podran acollir a l’esmentada convocatòria.
 
Cal també tenir en compte que les partides esmentades complementen el pressupost de 340.500 euros, aprovat en el mateix consell d’administració, per actuacions en trams fluvials afectats per les ventades i avingudes registrades a la tardor de 2014.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 236

Actuació llera Gaià (Catllar) feta al 2014

Actuació llera Gaià (Catllar) feta al 2014
JPG | 775