·        La infraestructura ha suposat una inversió de 825.000 euros.
 
·        El nou tram discorre entre Paüls i Prat de Comte, té una longitud d’11,4 quilòmetres i està compost per 73 torres metàl·liques. 

El director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacín, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, han participat avui en l’acte de posada en servei d'una nova línia de mitja tensió a 25 kV amb l’objectiu no només de garantir i reforçar el subministrament elèctric a la Terra Alta i el Baix Ebre sinó de poder potenciar el desenvolupament econòmic de totes dues comarques. L’acte, que s’ha celebrat avui al Centre de visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta, ha comptat també amb l’assistència de nombroses autoritats locals i comarcals.
 
Els treballs, que han tingut una inversió de gairebé 825.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, han consistit a estendre una nova línia d’11,4 quilòmetres de longitud des de la subestació de Xerta (Baix Ebre) fins al municipi de Prat de Compte. Fins ara, l’alimentació de poblacions de la Terra Alta com la del mateix Bot, Horta de Sant Joan o Gandesa es realitzava des de la subestació de Flix, a la Ribera d’Ebre, molt allunyada elèctricament (46 quilòmetres). Mitjançant la nova infraestructura, per tant, es redueix notablement la distància d’alimentació (en 23,3 km), per la qual cosa es millora de forma substancial la garantia de subministrament a aquests municipis.
 
La nova línia entre Paüls (Baix Ebre) i Prat de Comte (Terra Alta), que s’inaugura avui -i que complementa la millora que recentment s’ha realitzat en el tram de xarxa comprès entre Pauls i Prat de Compte- té 73 torres metàl·liques i incorpora  les últimes tecnologies que hi ha al mercat, com els aïlladors polimèrics. Aquests aïlladors, fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona, substitueixen els anteriors de vidre i aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme.
 
A més, la instal·lació s’ha fet seguint tots els paràmetres ambientals existents. Així, no només s’ha construït seguint la llera del barranc de la Vall -en lloc d’anar a buscar l’alçada- per tal d’integrar-la al màxim en l’entorn natural, sinó que s’han realitzat els treballs de tala i esporga per preservar el medi natural. Igualment, s’han instal·lat elements anticol·lisió per protegir l’avifauna local. Concretament, s’han col·locat espirals dialèctriques, uns dispositius de color taronja vermellós i 420 mil·límetres de diàmetre que tenen la doble funció de protegir les aus de possibles col·lisions i d’evitar el contacte entre les diferents fases de la línia en situacions de fort vent, evitant, així que es produeixi un curtcircuit.
 
La posada en servei d’aquesta nova infraestructura és especialment rellevant perquè donarà capacitat a la xarxa elèctrica d’assimilar el creixement de les poblacions, tant garantint els consums vegetatius com els nous punts de subministrament que hi pugui haver en un futur. Però, sobretot, representa una alternativa d’alimentació que garanteix la seguretat elèctrica al sud de la comarca, ja que si la línia principal fallés per a qualsevol motiu, quedaria la segona com a línia de socors.