El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la 95a edició de la “Volta” Ciclista a Catalunya, que es celebrarà del 23 al 29 de març pel territori català. Una edició “de primer ordre”, segons Ivan Tibau, que comptarà amb les principals estrelles del pilot mundial.
sge
Foto: Jordi López
L’han acompanyat Ruben Peris, president de la “Volta” Ciclista a Catalunya; Josep Salom, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona; Xavier Amador, director de Relacions Institucionals de l'àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona; i Montserrat Candini, alcaldessa de Calella, així com diferents personalitats de l’esport català i representants de les entitats i institucions que donen suport a la prova.
 
Ivan Tibau s’ha felicitat que enguany la prova compta “amb els millors ciclistes i les millors ciutats”, ha destacat “la implicació de totes les persones i institucions que fem esforços perquè la competició tiri endavant” i ha subratllat l’impacte mediàtic de la Volta, que es podrà veure a 150 països. Per la seva banda, Josep Salom ha afirmat que la ronda “dona a conèixer el territori”, mentre que Montserrat Candini ha defensat que “suposa un segell de qualitat pel turisme esportiu del país”.   
 
Durant l’acte, s’ha detallat el recorregut de les set etapes, que inclou l’ascens a 24 passos puntuables per al Premi de la Muntanya (1 de categoria especial, 8 de primera categoria, 2 de segona i 13 de tercera). L’estació de La Molina acollirà per segona vegada el final de l’etapa reina, que tindrà un recorregut d’aproximadament 200 quilòmetres, en què els corredors es trobaran amb dues ascensions a ports de primera i de categoria especial.                                  
 
L’itinerari començarà el dia 23 amb l’etapa Calella-Calella (185,2 km); el 24, Mataró-Olot (191,8 km), el 25, Girona-Girona (156,6 km), el 26, Tona-La Molina (Alp) (188,4 km), el 27, Alp-Valls (195,4 km), el 28, Cervera-Port Aventura (194,1 km) i, finalment, el dia 29 la ronda acabarà amb una etapa a Barcelona, de 126,6 km, amb sortida i arribada a Montjuïc, que finalitzarà amb 7 voltes a un circuit de 6,1 km que inclou el pas per l'Alt de Can Valero de 3a categoria.
 
L'edició 95 de la "Volta" Ciclista a Catalunya, comptarà amb la participació de 192 corredors –quatre d’ells catalans- de 24 equips. Entre els principals corredors dels 24 equips preinscrits hi ha el català Joaquim ‘Purito’ Rodríguez (Katusha), vigent campió de la Volta; Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Alejandro Valverde (Movistar Team) o Chris Froome (Team Sky), entre d’altres.
 
D’altra banda, la prova ha instaurat enguany una classificació reservada al primer corredor menor de 25 anys, que comportarà un mallot específic, amb la voluntat de motivar de manera especial els joves participants nascuts després del gener de 1990, a banda de celebrar activitats de promoció i de seguretat viària en les etapes de Barcelona i Girona per a nois i noies d’11 anys. Durant l’acte, també s’ha presentat el cartell oficial d’aquesta edició, que ha realitzat l’estudi Villuendas+Gómez, i s’han lliurat les Medalles d'Honor de la competició, que han recaigut en Ferran Fort, col·laborador de la prova; Manuel Moreno, periodista esportiu; Eduard Reñé, col·laborador institucional; el Club Ciclista Sant Boi, per la seva trajectòria en el foment del ciclisme, i Jordi Farré, a títol pòstum, per contribuir al desenvolupament de la Volta.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi López) 515