·     A l’estat nord-americà, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han reunit amb directius de The Beacon Council i Enterprise Florida.
 
·     Les reunions s’emmarquen en el viatge del secretari i la consellera delegada al continent americà en la cerca de noves oportunitats de negoci per a les empreses catalanes.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han reunit aquest dilluns a Florida amb les agències de promoció comercial d’aquest estat nord-americà The Beacon Council i Enterprise Florida. Les reunions s’emmarquen en el viatge organitzat per ACCIÓ que tots dos fan al continent americà per buscar noves col·laboracions i oportunitats de negoci per a les empreses catalanes.
 
Enterprise Florida és el nom del Departament de Comerç de l’Estat de Florida que actua posant en contacte empreses i líders governamentals. Torres i Betriu van parlar dels punts de connexió entre Catalunya i Florida amb el vicepresident i director d’Expansió Internacional d’aquest organisme, Manny Mencia. En aquesta reunió, també van tractar l’establiment d’un acord de col·laboració de la Generalitat i Enterprise Florida en l’impuls de sectors com l’aeronàutica, les ciències de la salut, els serveis financers, la logística, la tecnologia, el turisme i la fabricació de components, entre d’altres.
 
Els objectius d’Enterprise Florida són expandir i diversificar l’economia de Florida a través de la creació d’ocupació, ajudar negocis petits i pimes amb programes de capital i donar suport a les empreses de l’estat en la seva exportació i comerç internacional. Aquest organisme compta amb una xarxa de 15 oficines (Sao Paulo, Montreal, Toronto, Ciutat de Mèxic, Hong Kong, Xangai, Tòquio, Taipei, Praga, París, Munic, Londres, Madrid, Israel i Durban) a 13 països que ofereixen oportunitats comercials i d’inversió a Florida.
 
Més tard, Pere Torres i Núria Betriu es van reunir amb els directius de The Beacon Council Mario Sacasa, vicepresident i responsable d’expansió; Pamela Fuertes, responsable de Desenvolupament Econòmic i especialitzada en diseny i moda; i amb Lyndi Bowman, directora de Desenvolupament Econòmic y Tecnologia. Durant la reunió, es va acordar intensificar la relació entre el govern català i The Beacon Council per a la promoció de les activitats econòmiques d’ambdues organitzacions.
 
The Beacon Council és una agència publico-privada sense afany de lucre que promou els negocis a Miami i al comtat de Miami-Dade, a través de l’assessorament a les empreses. Es tracta d’una de les 36 organitzacions de desenvolupament econòmic acreditats als Estats Units. Des de la seva fundació, ha donat suport a més de 800 implantacions o expansions empresarials que han suposat una inversió de 2.800 milions d’euros i la creació de 55.000 llocs de treball.
 
A part de les reunions amb Enterprise Florida i The Beacon Council, per tal de conèixer el teixit empresarial català a la zona sud de Florida, Pere Torres i Núria Betriu es van reunir amb directius d’empreses catalanes a Miami com Banc Sabadell, Areas USA, D'Ocon Films, SCPF, Roca, Soccer Services, Intermas i OffShore Tech, entre d’altres.