Presentada la 5a edició de la marxa cicloturista Pedals de Clip, "un homenatge al ciclisme autèntic"

query_builder   17 març 2015 20:39

event_note Nota de premsa

Presentada la 5a edició de la marxa cicloturista Pedals de Clip, "un homenatge al ciclisme autèntic"

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha presidit avui, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la presentació de la marxa cicloturista Pedals de Clip, que enguany celebra la cinquena edició el proper 19 d’abril consolidada com un instrument de promoció de la cultura ciclista i amb la presència prevista de 350 corredors.
sge
Foto: Jordi Estruch
Per Ivan Tibau, la celebració un any més de la Pedals de Clip suposa “una gran satisfacció i orgull de veure que el ciclisme català està més viu que mai”, amb un estat de salut molt bo i amb persones i entitats que dediquen molts esforços “perquè aquest esport tan català, i amb tanta història a Catalunya, ocupi el lloc que li pertoca”.
 
“La prova juga un paper molt important en la promoció del ciclisme entre la població, perquè els petits s’hi enganxin i perquè els més grans no deixin de pedalar mai”, ha afegit el secretari general de l’Esport, per qui la Pedals de Clip és “un homenatge a la puresa del ciclisme, l’autèntic, que ens permet fer un salt enrere i recordar les gestes dels nostres referents”. El secretari general de l’Esport ha elogiat la feina i “l’entusiasme” dels organitzadors, i ha recalcat el paper de la Pedals en promoure econòmicament i turísticament els dos Penedès. Durant l’acte, Ivan Tibau ha estat acompanyat per Carles Soler, director de “La Pedals de Clip”;  Antoni Palacios, president de la Unió Ciclista Vilanova; Rubèn Peris, president de la “Volta” Ciclista a Catalunya, i Oscar Gutiérrez, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Sant Marti Sarroca.
 
Com ha explicat Soler, la Pedals de Clip és una marxa cicloturista o ruta ciclista que els participants realitzen amb bicicletes clàssiques o “vintage” de carretera, anteriors a l’any 1987, equipades amb pedals de clip, cablejat del fre per sobre del manillar i manetes de canvi al quadre, com les que portaven les figures del ciclisme català fa alguns anys. Els corredors portaran també roba, calçat i casc de l’època per donar un aire més clàssic i de retorn al passat.
 
L’objectiu de la marxa és promoure la cultura de la bicicleta, fer esport i compartir una jornada amb ciclistes i bicicletes vingudes d’arreu, així com mostrar algunes  bicicletes que estan considerades peces de museu. També es pretén promoure a nivell turístic, cultural i paisatgístic els pobles del Baix i Alt Penedès, per on transcorre l’activitat. La trobada, organitzada per la Unió Ciclista Vilanova amb el suport de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, consta de dues rutes, la curta de 46 km i la llarga de 76 km, amb sortida i arribada a Sant Martí Sarroca (Barcelona) i amb un recorregut que passarà també per Torrelles de Foix, Guardiola de Font-rubí, Puigdàlber, la Granada, Vilobí, Pacs, la Múnia (Castellví de la Marca) i Sant Jaume dels Domenys. A l’arribada tindrà lloc una fira-mercat de productes de la terra i relacionats amb el ciclisme.
 
Enguany, la Pedals de Clip farà un homenatge a l’exciclista Pedro Delgado, que ha confirmat la seva presència el dia 19, i a José Pérez Francés amb  motiu del 50è aniversari de la victòria en l’etapa de Barcelona del Tour de França. Durant l’acte, s’ha fet un reconeixement a José Ramos, ciclista veterà de la Pedals de Clip, que va morir en ser atropellat l’any passat.

1  

Imatges

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la presentació (Autor: Jordi Estruch) 343

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined