C-55

El conseller Vila reitera el compromís del Govern amb la millora i optimització del corredor de la C-16 i la C-55 al Bages

query_builder   19 març 2015 12:38

event_note Nota de premsa

El conseller Vila reitera el compromís del Govern amb la millora i optimització del corredor de la C-16 i la C-55 al Bages

 • Les obres executades en aquesta legislatura i les actuacions programades per reduir la sinistralitat a la C-55 sumen una inversió de 17 MEUR
 
 • En els pròxims mesos entraran en vigor un conjunt de bonificacions d’entre el 50% i el 100% a l’autopista C-16
C-55
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reiterat avui el compromís del Govern amb la millora i optimització del corredor viari de la C-16 i la C-55 al seu pas per la comarca del Bages. Durant una interpel·lació sobre seguretat viària al Parlament de Catalunya, Vila ha explicat les actuacions que ja s’han executat en aquesta legislatura per reduir la sinistralitat a la C-55, i les que estan programades pels propers mesos, fins a sumar una inversió de 17 MEUR.
 
“Aquest Govern està compromès amb l’objectiu d’accidentalitat zero i totes les actuacions que s’han fet i es faran a la C-55 van en aquesta línia”, ha assenyalat. El conseller ha recordat que la implantació d’aquestes mesures ja ha donat uns primers resultats amb la disminució dels accidents mortals, passant dels 7 que hi va haver el 2012 a 1 el passat 2014.
 
D’altra banda, Santi Vila ha corroborat la voluntat del Govern d’optimitzar l’autopista C-16 per reduir el volum de circulació a la C-55. En aquest sentit, “tenim ja en marxa un paquet de bonificacions que entraran en servei en els propers mesos i que suposaran descomptes d’entre el 50% i el 100% a la C-16”. El conseller ha indicat que aquesta mesura “va en la línia d’altres que ja hem aplicat en vies d’altes prestacions que passen en paral·lel a carreteres convencionals i que també ens han donat excel·lents resultats en la millora de la seguretat viària i en l’optimització dels fluxos circulatoris”.
 
Actuacions a la C-55
 
Les actuacions de millora de la seguretat viària que ja s’han executat a la C-55 en aquesta legislatura són:
 
 • Millores a l’entorn del nus de Sant Pau de Manresa i a Castellbell i el Vilar. El juliol de 2013, van finalitzar les obres de millora de la seguretat viària a la C-55 a dos trams al seu pas per Castellbell i el Vilar i Manresa. Aquesta actuació va consistir en la redistribució de carrils, la millora d’incorporacions i sortides a la carretera i el reforç de la separació dels sentits de la circulació, amb un pressupost d’1,2 MEUR.
 
 • Eixamplament de la ronda de Manresa. El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució des de la tardor passada les obres d’eixamplament de la C-55, per a formar una via de dos carrils per sentit en el tram d’1,5 quilòmetres de longitud de la ronda de Manresa. Els treballs, amb un pressupost de 2,5 MEUR, finalitzaran aquest estiu. Aquesta actuació suposarà la finalització del desdoblament de la ronda de Manresa i la millora de la seva seguretat, la capacitat i el nivell de servei.
 
Per aquest 2015-2016 el Departament de Territori i Sostenibilitat preveu executar:
 
 • Instal·lació de barrera de separació central: Durant aquesta primavera començaran obres de millora a la C-55 entre Castellbell i el Vilar i Manresa, que comportaran, com a principal actuació, la instal·lació d’una barrera per a separar els sentits de circulació i, d’aquesta manera, evitar xocs frontals. Els treballs, amb un pressupost de 3,7 MEUR, tenen un termini d’execució de vuit mesos. També es renovarà el paviment i es millorarà la senyalització, els elements de drenatge i les barreres de seguretat.
 
 • Millores entre Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar. Pròximament, s’impulsaran els treballs per a reforçar la separació entre els sentits de la circulació amb un zebrejat, es la renovarà el paviment i es modificarà la secció transversal mitjançant senyalització horitzontal.
 
D’altra banda, el Departament té projectades un conjunt de millores a la C-55, així com a la C-16 i xarxa viària de l’entorn, que incidiran tant en la seguretat viària com en l’accessibilitat:
 
-       Millora de la carretera de Viladordis i connexió amb la C-55, juntament amb la remodelació de l’enllaç de Manresa Est de la C-55
 
-      Perllongament de l’avinguda dels Països Catalans de Manresa, fins a la plaça Prat de la Riba
 
-       Construcció de dues rotondes a la C-16c a Sant Fruitós de Bages
 
-       Millora de l’enllaç del polígon de Bufalvent (C-55)
 
-       Millora de la senyalització d’orientació a l’àmbit de Manresa per a millorar l’accessibilitat
 
Nou sistema de descomptes a la C-16
 
Finalment, TES i la concessionària AUTEMA posaran en marxa en els propers mesos un nou sistema de descomptes a la C-16 al Bages que consisteix en:
 
Ø  Per als turismes que disposin de teletac, de dilluns a divendres no festius, en hores punta (de 7h a 10,30h i de 17h a 21h):
 
 • Es manté la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius
 
 • Es mantenen els descomptes 30% per a vehicles ecològics i 40% per a vehicles d’alta ocupació
 
 • A la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet: descompte addicional del 50%, en tots dos sentits de la circulació. No s’inclouen els trànsits de pas.
 
 • A la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet: descompte del 100%, per als moviments interns entre l’enllaç núm. 41 St. Vicenç de Castellet i els enllaços núm. 49 Manresa Sud o núm. 50 Manresa Centre, en tots dos sentits de circulació. Funció de ronda de Manresa
 
 • Gratuïtat per als vehicles de transport públic i tots els moviments.
 
D’altra banda, a la barrera de les Fonts s’aplicaran les millores següents:
 
 • Reducció del 18,7% per als turismes amb teletac, de dilluns a divendres no festius.
 
 • Implantació d’un nou sistema de peatge tancat virtual, tots els dies de la setmana, per als vehicles amb teletac i moviments amb origen i destí als enllaços 13-21. La bonificació, segons recorregut, pot arribar al 80%. Aquest sistema permet que l’usuari pagui pel recorregut real que efectua.
 
 • Es mantenen els descomptes 30% per recurrència, 30% vehicle ecològic i 40% vehicle d’alta ocupació
 
 • Es manté la reducció del 45% de dilluns a divendres no festius.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 51

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined