Can Coromines
Aquest migdia s’ha inaugurat a Sant Pol de Mar, a la comarca del Maresme, la remodelació de la Biblioteca Municipal, coneguda com a Can Coromines. A l’acte, al qual hi ha assistit la cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat  de Catalunya Carme Fenoll, hi han pres part el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i el president de la Fundació Pere Coromines, Antoni Vives
 
La Biblioteca de Sant Pol de Mar, municipi de 4.997 habitants, ocupa part de l'edifici que comparteix amb la Fundació Pere Coromines. Havia estat l'antiga casa d'estiueig de la família Coromines i es va rehabilitar l'any 2000 per acollir la seu de la Fundació, que es va inaugurar l'any 2006. També s'hi va allotjar la biblioteca municipal a partir del 2012.
 
Actualment s'han fet les obres d'adequació dels espais, de les quals n’ha resultat una biblioteca amb una situació privilegiada al centre del municipi, a la vora de la mar, amb unes sales acollidores amb vistes i olor a mar, però més petites del que correspondria. Amb una superfície útil de 275m², la Biblioteca s'organitza en tres plantes. A la planta baixa hi trobem l'àrea infantil amb accés directe al pati de 52m². A la planta primera es desenvolupa la resta d'espais amb el fons general, diaris i revistes i música i imatge. Finalment, a la planta segona, hi trobem l'espai de treball intern. Les tres plantes que han estat reformades segons un projecte de l’arquitecte Ángel Biurrún.
 
La reobertura efectiva del servei es farà el pròxim dilluns 23 de març. L’horari d’obertura serà de 33 hores setmanals, distribuïdes durant els matins de dijous i dissabtes de 10 a 14 h, i les tardes de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30 h. 
 
Una de les novetats més destacades del nou servei serà l’ampliada secció infantil, que ocuparà tota la planta baixa de l’edifici, i que queda així separada de la zona de consulta general, l’espai de revistes i música i l’espai de consultes a internet, que també s’ha ampliat i modernitzat. Aquestes altres seccions estaran ubicades al primer pis.
 
El fons documental de la Biblioteca, que ofereix els serveis propis de biblioteca pública comprèn un total de 5.600 volums totalment actualitzats i incorpora una secció audiovisual i musical de 1.100 documents que pràcticament no existia anteriorment. També s’han augmentat les subscripcions a revistes (40) i diaris (5) i es compta amb un pla anual per assegurar que el fons es vagi renovant i es mantingui sempre actualitzat.
 
El nou personal de la biblioteca estarà format per la directora del servei, Àngels Gómez, i dos tècnics auxiliars, per tal de poder atendre adequadament els usuaris en els dos pisos simultàniament i per poder desenvolupar moltes més activitats relacionades amb el servei, a banda dels serveis més bàsics d’informació i préstec, accés públic a Internet, àrea de música i zona Wi-Fi. El nou equipament neix amb la voluntat d’esdevenir un equipament cultural de referència i que s’hi impliquin  col·lectius i entitats municipals, potenciant la informació de caire local, creant centres d’interès adaptats a les necessitats del poble, o fomentant l’hàbit lector a través d’activitats de dinamització com “clubs de lectura”, bookcrossing...
 
La biblioteca, de titularitat municipal, s’incorpora a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i s’integra al Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC), i en constitueix l’equipament núm. 385.

1  

Imatges

La façana de la nova biblioteca de Sant Pol de Mar

La façana de la nova biblioteca de Sant Pol de Mar 2064