Exterior de la nova biblioteca
Aquest migdia s’ha inaugurat la nova ubicació de la Biblioteca de Santa Margarida de Montbui, a la comarca de l’Anoia, que ara ha estat trasllada al Centre Cultural Mont–Àgora, del qual n’adopta el nom. 
 
Santa Margarida de Montbui, municipi de 9.641 habitants, disposava de biblioteca pública des de 1995, però amb la nova ubicació, amb una superfície útil superior als mil metres quadrats, l’equipament millora les seves possibilitats de servei  i de prestacions. La Biblioteca Mont–Àgora és de titularitat municipal, rep el suport de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i està integrada al Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC).
 
La nova biblioteca ha estat projectada pel l’equip de Pere Puig arquitectes S.L.P. La biblioteca s’ubica a l’esquerra del vestíbul situat en planta baixa i distribuïdor dels diferents serveis que acull el centre cultural. La superfície de la biblioteca és de 1.008 m2 útils distribuïts en dues plantes.
 
A la planta baixa hi ha l’àrea d’accés amb el servei de préstec, la zona infantil, l’àrea de revistes i diaris, la de música i imatge, i el còmic; a la planta de dalt hi ha l’àrea d’informació i fons general, un espai de suport i una zona de treball intern .  
 
El cost de la inversió feta a la biblioteca  ha estat de 2.953.576 euros, dels quals la  Generalitat de Catalunya n’ha fet una aportació de 700.000 amb càrrec al Programa Específic de Biblioteques (PEB 2008-2012), anualitat 2010.
 
La nova biblioteca disposa d’un fons de 20.500 volums, 4.300 audiovisuals, i 80 títols entre revistes i diaris.  Podrà oferir serveis de Informació i consulta, préstec i autopréstec amb RFID, accés públic a Internet i zona WI-FI, àrea de música i sala polivalent
 

1  

Imatges

Interior de la nova biblioteca

Interior de la nova biblioteca 596