La consellera de Benestar Social i Família ha pogut veure de primera mà el treball que fa aquesta entitat amb persones amb discapacitat i amb nens i nenes amb necessitats educatives especials

Foto1
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest matí el Grup de Serveis d’Iniciativa Social (GSIS), de Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta entitat gestiona diversos serveis de caràcter social i és membre de DINCAT (Discapacitat Intel·lectual de Catalunya), d’ECOM i FEAPS. Munté s’ha reunit amb representants de l’entitat i tot seguit ha visitat alguns dels serveis que desenvolupen al Castell de Can Taió.
 
Concretament, la consellera ha visitat l’Escola Barcanova, on s’hi duu a terme Educació Secundària Obligatòria (ESO) modificada i un Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’activitats agropecuàries. Concretament, el PQPI està centrat en la formació de mossos de quadra i es desenvolupa a les instal·lacions d’hípica que hi ha al mateix complex. Aquest programa formatiu està pactat amb el Departament d’Educació i està adreçat a joves amb necessitats educatives especials.
 
Aquest programa té l’objectiu de facilitar la incorporació laboral dels joves, proporcionant-los una formació bàsica i professional, però també orientar-los cap a una possible continuïtat en l’itinerari formatiu. GSIS disposa d’una borsa de treball per facilitar l’accés al món laboral dels mossos i guies formats a l’escola.
 
Escola d’equitació
 
Tot seguit, la consellera de Benestar Social i Família ha visitat l’hípica de Can Taió, una escola d’equitació orientada cap a la formació en diferents àmbits del món hípic a nivell professional, esportiu, terapèutic i lúdic. Entre els programes socials que ofereix, hi ha les teràpies assistides per cavalls. Aquestes teràpies afavoreixen la recuperació de les disfuncions que poden presentar persones amb diferents tipus de discapacitat, ja sigui psíquica, física o sensorial.
 
També és adequada per a persones amb problemes d’adaptació social o de salut mental. Aquestes teràpies tenen beneficis tant en el desenvolupament físic, com en el psicomotor, emocional, psicològic, cognitiu, de relació i de comunicació.
 
Finalment, Munté també ha visitat el centre ocupacional que també gestiona aquesta entitat.
 
La consellera de Benestar Social i Família ha agraït a GSIS la feina que duu a terme perquè “la vostra feina no només serveix per ajudar al col·lectiu, sinó que també contribueix a visualitzar les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot a normalitzar i fer caure molts prejudicis infundats”.
 
Munté ha afirmat que “moltes vegades la percepció que es té de la discapacitat és sinònim de limitacions, però des de GSIS demostreu cada dia que això no és cert i que potser hauríem de parlar de persones amb altres capacitats i no tant de persones amb discapacitats”.

2  

Imatges

Imatge de la visita a l'escola

Imatge de la visita a l'escola 1620

Un moment de la visita a l'hípica

Un moment de la visita a l'hípica 1569