Aquest any, el Dia Mundial de l'Aigua de 2015 està dedicat al lema "Aigua i Desenvolupament Sostenible" per destacar que l'aigua és un element imprescindible per a la vida i per al desenvolupament sostenible. El dret a l'aigua garanteix el benestar de les persones i el creixement inclusiu, i té un impacte positiu en la vida de milers de milions de persones, a l'incidir en qüestions que afecten la seguretat alimentària i energètica, la salut humana, el medi ambient i desenvolupament personal i social.  
Els recursos hídrics i la gamma de serveis que comporta l’accés a l’aigua són imprescindibles per a la vida, per a produir aliments, garantir una bona higiene i una bona salut, així com per a promoure el desenvolupament social i econòmic sostenible i la reducció de la pobresa. És un dret humà amb moltes implicacions. 
L'accès a l'aigua té, entre d’altres, conseqüències directes en la desigualtat social i en la desigualtat entre homes i dones. En moltes zones del planeta, la tasca d'anar a buscar aigua recau desproporcionadament i de forma discriminada sobre les dones i les nenes, les quals dediquen moltes hores del dia a buscar aigua; aquest sol fet els impedeix anar a escola, treballar i aconseguir ingressos, un correcte desenvolupament personal i social, alhora que influeix en la seva salut i la seva qualitat de vida. Es calcula que una persona necessita una quantitat mínima de 25 litres d’aigua al dia i, en moltes àrees del planeta, les dones i els infants han de caminar diàriament molts quilòmetres fins al punt d’aigua més proper i carreguen, com a mínim, aquest pes.
Les inversions en aigua i sanejament tenen guanys socials i econòmics  determinants i es considera que cada dòlar invertit té un retorn d'entre 5 i 28 dòlars.
L’aigua és imprescindible per produir aliments, garantir una bona higiene i una bona salut. Més de la meitat de la població mundial que viu en zones rurals no té accés a l'aigua potable. La manca d’aigua o el consum d’aigua contaminada agreugen la desnutrició, provoquen el 90% de les malalties dels països del Sud i la mort de 2 milions de persones cada any, la majoria infants.
 
Trobareu més informació sobre la campanya de les Nacions Unides, així com dels recursos divulgatius sobre l'aigua al portal XTEC del departament d'Ensenyament, del departament de Territori i Sostenibilitat, de l'Agència Catalana de l'Aigua;  la campanya "Som Aigua" del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i projectes d'ongds finançats pel govern al web de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.