El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 20 de març fins a les 20.00 h d’avui diumenge 22, s’ha registrat un accident mortal de trànsit amb una mort al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre ha tingut lloc aquest matí a la C-17 al punt quilomètric 26, a l’altura de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Per causes que encara s’estan investigant, hi ha hagut una col·lisió entre un turisme i una motocicleta, el conductor de la qual, Francisco R. M, de 40 anys i veí de Lliçà de Munt, ha resultat mort. L’accident ha obligat a fer restriccions de trànsit en sentit Vic i això ha causat problemes de trànsit a la via durant unes tres hores.
 
Pel que fa a mobilitat, les vies amb més volum de trànsit al llarg d’aquesta tarda de diumenge de retorn del cap de setmana estan sent la C-16 de Bagà a Guardiola de Berguedà. També hi ha hagut problemes d’entrada a Barcelona a la B-23 a Sant Feliu de Llobregat i a Esplugues, a l’A-2 a Pallejà,  a la C-32 a Sant Boi de Llobregat i a la C-58 a Montcada i Reixac. A més, la C-55 ha estat tallada a Sant Joan de Vilatorrada a causa d’un accident.
 
Convé destacar que per minimitzar les afectacions viàries de la tornada d’avui cap a l’àrea metropolitana de Barcelona s’han disposat mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit a la C-16 a Cercs i Berga i a la C-55 a Castellgalí. A més, al llarg de tot el cap de setmana, davant la previsió de pluja, a la C-58 entre Viladecavalls i Vacarisses, s’ha anul·lat el carril ràpid per evitar accidents.
 
Pel que fa a aquest matí hi ha hagut talls de trànsit a la C-31/Costes del Garraf amb motiu de la celebració del Ral·li Barcelona-Sitges de cotxes d’època i la carrera GFNY Barcelona. Aquestes restriccions han ocasionat aturdades a la C-31 entre El Prat de Llobregat i Gavà en direcció Sitges i a la C-32 a Castelldefels també en sentit sud. Per altra banda, també aquest matí, s’ha hagut de tallar la N-230 a Bossòst a causa d’una esllavissada de fang.
 
Ahir dissabte es van registrar algunes incidències que van complicar la circulació a les següents vies:
 
-       AP-7: va estar tallada tot el dia a Freginals en sentit nord per un accident entre un camió i un turisme, amb 5 ferits, 1 d’ells greu. En aquest punt, els vehicles primer eren desviats i després es va habilitar un transfer en sentit contrari. Al matí, a la mateixa AP-7, a Sant Cugat del Vallès, un altre sinistre va obligar a tallar un carril en sentit Martorell.
-       C-55: es va restringir el trànsit a Manresa per un accident amb un únic vehicle implicat. També hi va haver un altre accident a Castellgalí amb 3 vehicles implicats i 3 ferits de diversa consideració que va obligar a fer pas alternatiu i va causar retencions en tots dos sentits de la marxa.
-       C-28: una esllavissada va obligar a tallar el Port de la Bonaigua durant gairebé tres hores.
-       C-17: es van registrar tres accidents, un a l’alçada de Tagamanent i dos a Montcada i Reixac que van causar restriccions en direcció Barcelona.
-       BV-4024: va estar tallada per neu de Bagà al Coll de Pal.