• El concurs de nanorelats Un tren d’històries explicarà les vivències basades en els viatges amb Ferrocarrils i podran ser presentats per Twitter i Facebook, a través dels comptes corporatius d’FGC
  • Aquesta és la tercera edició del concurs de nanorelats que celebren conjuntament FGC i L’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
Amb motiu de la diada de Sant Jordi d’aquest 2015, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès convoquen conjuntament el concurs literari de nanorelats “Un tren d’històries”. Amb aquest concurs es pretén animar els viatgers a plasmar a les xarxes socials allò que un tren és capaç d’inspirar.
 
En el concurs “Un tren d’històries” es podrà explicar qualsevol història que hagi succeït als usuaris, algun record o bé un relat de ficció. Això sí, sempre centrat en situacions inspirades en els Ferrocarrils de la Generalitat. D’aquesta manera, el nanorelat pot ser l’expressió d’una vivència, d’un record o bé un relat de ficció.
 
El tret de sortida del concurs es dóna avui dilluns, 23 de març, i el període d’admissió d’originals finalitzarà el divendres 17 d’abril de 2015. Els nanorelats podran ser escrits en llengua catalana o en llengua castellana, indistintament, i podran presentar-se en les dues categories de Twitter (@FGC) i Facebook (www.facebook.com/fgcferrocarrils), a través dels comptes corporatius d’FGC. Els nanorelats es publicaran a la xarxa social de Twitter utilitzant l’etiqueta #FGCrelats. La participació en aquest concurs d’FGC i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès està oberta a totes les persones que ho desitgin, sense limitació d’edat.
 
L’edició d’enguany és la tercera d’aquest concurs literari que organitza Ferrocarrils, que en les ocasions anteriors ha tingut una gran acollida entre els diferents usuaris de les xarxes socials d’FGC. L’extensió dels nanorelats dependrà de la xarxa social on es decideixi publicar el relat, ja sigui Twitter o Facebook:
 
Tuitrelat: l’extensió màxima és de 140 caràcters (inclosa l’etiqueta #FGCrelats).
 
Microrelat: l’extensió màxima és de 140 paraules.
Premis
 
Els tres millors relats de cadascuna de les dues categories, rebran diferents premis tant de Ferrocarrils com de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Del conjunt de premis destaca la nit d’hotel per a dues persones a l’Hotel de Vall de Núria en règim de mitja pensió on s’inclou els bitllets d’anada i tornada amb el Cremallera i la participació a una activitat lúdica a escollir, més una matrícula gratuïta en un curs de 20 hores de durada a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, entre d’altres premis.
 
Més informació i bases del concurs: www.fgc.cat
 
Paraules entre vies
 
El concurs literari “Un tren d’històries”, forma part del conjunt d’activitats que FGC està preparant per celebrar la setmana de Sant Jordi, que sota el nom genèric de “Paraules entre vies” pretén difondre la cultura entre els clients de Ferrocarrils en una jornada tan assenyalada a Catalunya.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 271

Bases del concurs

Bases del concurs
PDF | 171