• Els immobles es venen sencers, amb alguns pisos llogats i uns altres desocupats
  • Es farà una subhasta a l’alça i els inversors podran presentar ofertes fins al 14 de maig
El Departament d’Economia i Coneixement ha convocat la subhasta a l’alça de quatre edificis d’habitatges procedents d’herències intestades, situats a la ciutat de Barcelona. Els inversors que estiguin interessats en algun dels immobles hauran de presentar les seves ofertes, en sobre tancat, a la Direcció General del Patrimoni, abans del 14 de maig. L’obertura dels sobres es farà el 5 de juny del 2015, en un acte obert al públic, on els licitadors podran millorar les seves ofertes a mà alçada.
 
D’acord amb l’anunci que publica avui el DOGC, els immobles es distribueixen en 4 lots separats i són edificis de propietat vertical destinats a habitatges, és a dir, que es venen sencers. La majoria dels pisos estan llogats, uns altres estan buits i alguns es troben ocupats il·legalment. Els adjudicataris hauran de mantenir les condicions dels contractes d’arrendament actuals i, pel que fa als pisos ocupats, l’administració ja ha iniciat els tràmits judicials de desnonament.
 
Un mínim de 6,9 M per a entitats socials i culturals sense ànim de lucre
 
Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 6,9 milions d’euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, aquests diners s’hauran de destinar a projectes d’assistència social o institucions culturals sense ànim de lucre. Un cop venuts els edificis, la Junta Distribuïdora d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les corporacions locals, obrirà una convocatòria pública perquè les entitats interessades hi puguin participar com a beneficiàries.
 
Immobles de Barcelona que sortiran a subhasta el proper 5 de juny del 2015:
 
 
Adreça
Preu de sortida
(en euros)
Lot 1
C/ Arai, 3
3.313.502
Lot 2
C/ Comte d’Urgell, 60
2.100.949
Lot 3
C/ Roser 23
850.449
Lot 4
C/Xiprer, 53*
600.774
 
*L’edifici del carrer Xiprer correspon a una meitat indivisa de tot l’edifici, per tant, l’import de licitació correspon al 50% del valor total de la finca.

1  

Fitxers adjunts

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 55