• A les previsions per acumulació s’afegeix un avís del Servei Meteorològic de Catalunya SMC per intensitat de pluja a partir de demà al migdia

 

  • Durant l’episodi de pluges els nivells alts dels rius han provocat algunes inundacions al seu entorn proper sense danys greus i ha calgut tancar accessos a les lleres

 

  • El municipi de Gandesa ha estat un dels més afectats aquest matí per l'acumulació d'aigua en punts urbans a conseqüència de la pluja

 

Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en fase de prealerta atesa la previsió que els nivells dels rius a les Terres de l’Ebre es mantinguin superiors als habituals conseqüència de la pluja acumulada els últimes dies i de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de que encara es puguin donar acumulacions de pluja importants avui i demà.

Respecte les previsions emeses aquest matí, es manté l’avís de possible superació del llindar d’acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores a les comarques de la Terra Alta, el Montsià i el Baix Ebre.

Cal destacar que s’afegeix un avís per intensitat de pluja per demà a partir de les 13h fins les 01h de superació del llindar de 20 l/m2 en 30 minuts. Afectarà a les comarques que ja estan incloses a l’avís d’acumulació i a altres comarques de la demarcació de Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, de les 00 i fins les 17:30h del dia d’avui les dades més significatives d’acumulació de pluja són:

  • Roquetes 170 l/m2
  • Gandesa 85,4 l/m2
  • Horta de Sant Joan 62,9 l/m2
Tot i que els nivells elevats dels rius es mantenen alts i han provocat el seu desbordament en diverses zones de les Terres de l'Ebre, l'afectació ha estat sobretot a zones agrícoles i a alguns serveis a l'exterior de nuclis urbans, sense que s’hagin enregistrat incidències i danys importants. La crescuda dels rius ha obligat en molts casos a realitzar tancaments d'accessos a l'entorn dels rius per evitar incidents greus. Hores d'ara els nivells dels rius a les Terres de l'Ebre es mantenen superiors als habituals sobretot a la zona dels Ports i de la conca del Matarranya. 
 
Protecció Civil recomanar mantenir la precaució en les activitats en el medi natural a les Terres de l'Ebre sobretot a l'entorn de rius i rieres que baixen amb nivells i cabals superiors als habituals.  Cal evitar travessar zones inundades davant la possibilitat de ser arrossegats per l'aigua.