• El cap de l’Executiu i els membres del Govern han anul·lat la seva agenda pública per avui en senyal de dol
  • El Govern català, en coordinació amb els governs espanyol i francès, ha posat en marxa un operatiu per atendre els familiars
  • La vicepresidenta Ortega i el secretari d’Afers Exteriors s’han desplaçat a França i els consellers Espadaler i Vila estan a l’aeroport del Prat per coordinar totes les tasques necessàries
El president Mas ha expressat el condol per les víctimes de l'accident d'avió
El president Mas durant la compareixença
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat en nom seu i del Govern el “condol més sentit, proper i afectuós” a les famílies de les víctimes de l’accident de  l’avió de la Germanwings, que s’ha estavellat a França quan volava de Barcelona a Düsseldorf. El cap de l’Executiu ha suspès la seva agenda per avui, com ho han fet també tots els membres del Govern. Les banderes del Palau de la Generalitat onegen a mig pal en senyal de dol.
 
En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, Artur Mas ha traslladat també “el sentiment de proximitat” del seu Executiu amb els familiars de les víctimes i ha anunciat que estan en marxa tots els operatius per “ajudar-los en aquests moments tan difícils i fer tot l'acompanyament que sigui adient, amb l’ànim de facilitar al màxim els tràmits necessaris en aquestes circumstàncies tan tràgiques”.
 
En aquest sentit, ha explicat que el Govern “ha posat tots els serveis necessaris a disposició de les famílies”. Així, el Departament de Salut oferirà atenció psicològica als familiars; el Departament de Justícia facilitarà el servei d’un equip de metges forenses, i també s’organitzarà el transport per a les famílies que vulguin desplaçar-se fins a França.
 
Artur Mas ha explicat que ha conegut la notícia de l’accident durant la reunió del Consell Executiu i immediatament el Govern ha decidit que la vicepresidenta Joana Ortega es desplacés a França, al lloc de l’accident, “per posar-se a disposició de les autoritats franceses i, en col·laboració amb les espanyoles, mobilitzar tota l’ajuda necessària”. Així mateix, ha explicat que els consellers d’Interior, Ramon Espadaler, i de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’han traslladat a l’aeroport del Prat, on estan seguint tot l’operatiu. Amb la vicepresidenta també ha viatjat a França el secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.
 
El president ha subratllat que el seu Executiu està en permanent contacte amb les autoritats espanyoles i franceses per col·laborar al màxim en aquest operatiu. En aquest sentit, ha assenyalat que ha parlat per telèfon amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, així com amb el cap de l’oposició a l’Estat, Pedro Sánchez, i amb el cònsol general de França.
 

1  

Imatges

Fotografia de la compareixença del president Mas

Fotografia de la compareixença del president Mas 1455