La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha obert aquest matí l’Assemblea anual de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Durant la seva intervenció, Munté ha afirmat que la FAVB i les entitats que agrupa “sou un dels actius més importants gràcies als quals els municipis catalans gaudeixen d’una gran salut, pel que fa a la cohesió social. Sou qui detecta primer les necessitats dels ciutadans, a vegades, fins i tot abans no apareguin, perquè coneixeu millor que ningú els vostres barris”.
 
La FAVB va néixer el 1972 i actualment agrupa més d’un centenar d’associacions veïnals de Barcelona coordinant les seves activitats. La consellera de Benestar Social i Família ha destacat que aquest vincle fa que “ningú millor que vosaltres sap que aquestes associacions són un gran actiu per a la ciutat i també pel nostre país”.
 
“Des del Departament de Benestar Social i Família –ha afegit Munté- no volem deixar escapar aquest coneixement, ni tampoc el dels ens locals perquè ens permeten dissenyar polítiques pel país realistes i actuacions que responen a les necessitats de cada lloc i a cada moment”. La consellera ha recordat la participació del es associacions veïnals en el disseny de les polítiques governamentals a través del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat.
 
La consellera també ha recordat que les associacions veïnals “treballeu per millorar la qualitat de vida de la ciutat, que vol dir, en definitiva, la qualitat de vida dels seus ciutadans, fomentant la solidaritat, la igualtat i la convivència”. “Una convivència –ha destacat la consellera- que és fruit d’un treball diari que només s’aconsegueix quan tots els ciutadans se senten a gust, senten que formen part d’una comunitat, hi participen i en gaudeixen”.
 
En aquest sentit ha destacat la feina de les entitats veïnals ja que a banda de canalitzar les reivindicacions dels veïns “tenen una programació d’activitats al llarg de l’any que inclou l’organització de les festes populars i tradicionals, dinamitzeu l’entorn sociocultural i faciliteu canals de desenvolupament i d'integració de les persones a la vida social”.
 
Finalment, Munté ha animat les entitats a “seguir al peu del canó i treballant al costat de les institucions per trobar la millor manera d’encarar les dificultats i els reptes que tenen avui plantejats els nostres municipis”.