Les sol·licituds s’hauran de presentar entre l’1 i el 20 d’abril per via electrònica
 
S’incorporen canvis en el procediment per simplificar i agilitzar el tràmit, la concessió i la justificació dels ajuts econòmics
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui la resolució per la qual s’obre la convocatòria ordinària per a la concessió de subvencions del Departament de Benestar Social i Família a entitats durant l’exercici 2015.
 
Com a novetat principal destaca la incorporació de la tramitació electrònica obligatòria. En aquest sentit, el formulari de sol·licitud estarà disponible a partir de l’1 d’abril tant a l’Oficina Virtual de Tràmits com al web del Departament, on també es pot trobar tota la informació sobre el procediment i la tramitació electrònica.
 
El termini de presentació de sol·licituds establert per Benestar Social i Família és de l’1 al 20 d’abril, ambdós inclosos.
 
L’import màxim que el Departament destinarà als tipus d’accions subvencionables és de gairebé 170 milions d’euros (169.070.575), dels quals la major part (143 milions d’euros) són per a programes de manteniment de serveis socials.
 
La convocatòria incorpora alguns canvis en el procediment respecte exercicis anteriors amb la finalitat de simplificar i agilitzar el tràmit, la concessió i la justificació de les subvencions. En aquest sentit, les novetats més destacades són:
 
  • S’introdueix la tramitació electrònica per tal d’agilitar els procediments i minimitzar errors.
 
  • S’estableix una sol·licitud única amb independència de les línies de subvenció que sol·liciti cada entitat.
 
  • Se simplifica la documentació a presentar, que ha estat substituïda majoritàriament per declaracions responsables.
 
  • El seguiment de l’expedient es farà en tot moment des de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat.
 
La convocatòria d’enguany també fixa altres novetats per garantir més transparència i seguretat jurídica. Així mateix, s’ha elaborat un nou catàleg de línies de subvenció, simplificant i racionalitzant les línies d’ajuda per a una millor comprensió per part de les entitats i evitar duplicitats.
 
Amb la simplificació dels procediments de sol·licitud, tramitació i justificació de les subvencions, el Departament de Benestar Social i Família atén un dels compromisos amb el Tercer Sector Social i reforça la feina conjunta entre el Govern i el Tercer Sector Social. Aquesta suma d’esforços reverteix en benefici del conjunt de la societat i especialment en els col·lectius més vulnerables.
 
El catàleg de programes i línies d’ajuda subvencionables inclou:
 
  • Programes d’atenció social i educativa a infants i adolescents en situació de risc social (121.763 euros)
  • Programes i actuacions de suport a joves tutelats i extutelats (700. 000 euros)
  • Programes d’intervenció socioeducativa adreçats a infants i adolescents (2.678.236 euros)
  • Programes i activitats d’integració social de persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil i refugiades, i catalanes retornades (1.136.270 euros)
  • Programes de prevenció i no discriminació (754.051 euros)
  • Programes de suport a les famílies (536.084 euros)
  • Programes per a dur a terme projectes i activitats en l’àmbit de la joventut (2.491.490 euros)
  • Programes d’activitats i per a projectes de caràcter cívic, participació ciutadana i de promoció del voluntariat (6.828.400 euros)
  • Programes de suport de serveis socials (10.827.626 euros)
  • Programes de manteniment de serveis socials (142.996.653 euros)