• La instal·lació, soterrada, ocuparà una superfície de 17.000 metres dins l’estació intermodal construïda per l’arribada de la línia d’alta velocitat
  • L’estació comptarà amb 27 andanes per als autobusos i rebrà 1,7 milions d’usuaris anuals
  • Les obres, que es licitaran el mes que ve, comportaran una inversió estimada de prop de 10 MEUR
  • La nova estació entrarà en servei a finals de 2016
Girona
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat avui, juntament amb l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el projecte de la nova estació d’autobusos del municipi, que s’ubicarà a l’estació intermodal soterrada construïda per l’arribada de la línia d’alta velocitat. La nova instal·lació ocuparà el primer nivell soterrat del recinte i tindrà una superfície total d’uns 17.000 metres quadrats. Es preveu que les obres es licitin aquest abril i comptin amb una inversió de prop de 10 MEUR.
 
Actualment, Girona compta amb una estació d’autobusos provisional a la plaça d’Espanya, davant l’estació de tren, atès que l’antiga instal·lació es va demolir amb motiu de les obres de la línia d’alta velocitat. Aquestes obres van incloure la construcció d’una estació intermodal soterrada, en la qual es va reservar un espai per a la nova estació d’autobusos.
 
A l’estació intermodal, estan ara en servei l’estació d’alta velocitat, situada a nivell -4 (andanes), una part del nivell -1 (recorreguts entre carrer i andanes i dependències tècniques) i el nivell 0 (accés, edifici satèl·lit). Els nivells corresponents a la futura estació d’autobusos i aparcament per a turismes es troben amb l’obra civil executada. En superfície, estan en execució les obres per tal de finalitzar la urbanització de tot l’àmbit afectat per les obres de l’estació intermodal.
 
La nova estació d’autobusos
 
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha finalitzat la redacció del projecte constructiu d’arquitectura i instal·lacions que defineix i detalla les actuacions per condicionar els espais necessaris per a la futura terminal d’autobusos. El projecte s’ha consensuat amb l’Ajuntament de Girona i l’Associació de Transports de Girona (ASETRANS).
 
Els usuaris accediran a la nova terminal d’autobusos a través del vestíbul de l’estació intermodal, --anomenat edifici satèl·lit--, situat en superfície. Els autobusos disposaran d’un accés únic i exclusiu, mitjançat una rampa al carrer situat al sud, a la plaça Europa.
 
L’estació d’autobusos es configura mitjançant dos àmbits, a banda de l’accés de l’edifici satèl·lit:
 
  • Àmbit destinat a la recepció de viatgers, amb 10 taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d’informació, zona d’espera i vending.
 
  • Zona d’andanes. Es formarà un illa d’uns 2.600 metres quadrats destinada als usuaris que comptarà amb un espai per a l’espera. Al voltant d’aquesta illa s’ubicaran les andanes, 27 en total. En la instal·lació es podran produir, en moments punta, fins a 20 operacions simultànies.
 
Es preveu que la nova estació entri en servei a finals de 2016 i rebi 1,7 milions de passatgers l’any.
 
Paral·lelament a aquest projecte, es preveu la signatura d’un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, Adif, i l’Ajuntament de Girona per a la cessió i gestió de l’estació. L’Ajuntament, actual explotador de l’estació d’autobusos, continuarà duent a terme l’explotació de la nova.

1  

Imatges

Planta estació autobusos

Planta estació autobusos 145

3  

Fitxers adjunts

Foto 1

Foto 1
JPG | 179

Foto 2

Foto 2
JPG | 170

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 204