· En una altra actuació policial, un mosso d’esquadra fora de servei va interceptar un conductor que sextuplicava la taxa d’alcoholèmia
 
Agents de la Policia de la Generalitat – cos de Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Central van detenir l’1 d’abril, un home de  29 anys,  de nacionalitat romanesa i veí de Pradejón (La Rioja), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de l’alcohol i un delicte de conducció temerària.
 
Al voltant de les cinc de la tarda del mateix dia 1, es va rebre una trucada al telèfon d’emergències 112 d’un conductor que manifestava que per l’A 2, en sentit Lleida, circulava un camió amb remolc fent ziga-zagues. Aquestes maniobres van provocar que la resta d’usuaris de la via s’haguessin d’apartar per no provocar un accident.
 
Immediatament es va muntar un dispositiu que va permetre, poc després, que una  dotació de mossos de la Comissaria de Martorell localitzés i aturés el camió a l’altura del punt quilomètric 562, dins del terme municipal de Castellolí.
 
Quan els agents van demanar la documentació al conductor, van notar que aquest presentava signes evidents d’estar sota la influència de begudes alcohòliques.
 
Al lloc s’hi va adreçar una patrulla de l’Àrea Regional de Trànsit del sector Anoia per tal de realitzar les proves d’alcoholèmia. El conductor va donar un resultat positiu de 0,66 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, quadruplicant la taxa màxima permesa que és de 0.15 mg/l per conductors de vehicles de gran tonatge.
 
Per tots els fets succeïts l’home va ser detingut i passarà a disposició del jutjat en funcions de guàrdia d’Igualada durant les properes hores.
 
En una altra actuació, agents de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central van imputar penalment, el passat 30 de març, un home de 30 anys, nacionalitat espanyola i veí de sant Fruitós del Bages (Bages), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària.
 
Els fets van succeir pels volts de les cinc de la tarda del mateix dia 30 quan un agent del Cos de Mossos d’Esquadra, fora de servei, que circulava per la C-1412, dins del terme municipal de Castellfollit de Riubregós, va observar un vehicle envaint el sentit contrari en un revolt.
 
Davant aquesta maniobra, l’agent va trucar al telèfon d’emergències, va aturar el vehicle i va comprovar que el conductor presentava símptomes inequívocs de trobar-se sota la influència de begudes alcohòliques.
 
En la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 1,25 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, quintuplicant la taxa màxima permesa que és de 0.25 mg/l.
 
El conductor va ser imputat com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle a motor sota la influència de begudes alcohòliques i haurà de comparèixer davant del jutjat d’Igualada quan aquest el requereixi.
 
Àrea de Comunicació
Manresa, 4 d’ abril de 2015