Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril FERROCAT que s’havia activat pel descarrilament d’un comboi de Metro de la Línia 5 dins el túnel a uns 20 m de l’andana de l’estació de la Vall d’Hebron a Barcelona.
 
La cinquantena de passatgers que anaven en el comboi han estat evacuats sense incidències pels Bombers de Barcelona juntament amb el personal del Metro. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha atès una dona de 27 anys per una crisi d'ansietat i se li ha donat l'alta in situ. No hi ha hagut més afectacions. El SEM ha desplaçat preventivament quatre unitats al lloc.
 
Al lloc també s’han desplaçat agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Mossos d’Esquadra, 2 tècnics d’Operacions Territorials de Protecció Civil de la Generalitat i 7 membres del CUESB (Assistents Socials de Barcelona) que han atès la conductora.
 
TMB informa que el servei a la línia 5 ha quedat limitat al sector entre Cornellà Centre i El Coll-La Teixonera. Entre El Coll-La Teixonera i Vall d’Hebrón s’ha establert un servei alternatiu amb busos.