• El port de Palamós exporta un 44% de mercaderies principalment a Itàlia i rep companyies de creuers d’aquest país com MSC i Costa, que s’estrena aquesta temporada
Ports de la Generalitat
 
L’ambaixador d’Itàlia, Pietro Sebastiani, acompanyat pel president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, entre d’altres autoritats i empresaris,  visita les instal·lacions portuàries palamosines per conèixer de primera mà l’estació marítima on arriben passatgers italians amb creuer i el moll des d’on s’exporten mercaderies cap a Itàlia,  a més de deixar palesa que l’enclavament és un motor econòmic per al municipi i les comarques gironines.
 
Palamós estreny llaços comercials amb Itàlia
 
La línia exportadora de la biomassa forestal uneix el Baix Empordà amb Itàlia a través del port de Palamós. L’únic enclavament gestionat per la Generalitat a la costa gironina amb tràfic de mercaderies.
 
El port especialitzat en càrrega general va moure 213.467 tones de mercaderia durant l’any 2014. D’aquest volum un 43,6% es va destinar al mercat  europeu: farratge granulat  (2.009 t) cap a Grècia i la resta de productes com biomassa forestal i fusta (80.600 t) i marro de cafè (10.481 t), que es van exportar a Itàlia per transformar-los en energia.
 
Així mateix, el port baixempordanès importa mercaderies d’Amèrica del Nord i del Sud, Àsia, la Unió Europea i el Magrib. El 2014 es van operar en aquest enclavament: pasta de paper (80.178 t), barita (20.546 t), escòria (15.372 t), productes siderúrgics (4.185 t) i mercaderia general (96 t).
 
Per altra banda, les navilieres italianes aposten per Palamós amb els seus creuers. Des del 2011 la companyia MSC Crociere ja ha visitat l’enclavament amb els vaixells MSC Melody i MSC Sinfonia. I aquesta temporada la naviliera Costa Crociere preveu estrenar-se en el port amb tres escales del Costa Magica.
 
 
10 d’abril de 2015

1  

Imatges

Visita institucional port Palamós

Visita institucional port Palamós 1507

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 96