Departament de Justícia
  • El titular de Justícia, que aquesta tarda ha presidit la celebració de Sant Raimon de Penyafort a Tortosa, ha anunciat que demanarà al Ministeri de Justícia que canviï el nom de l’Audiència de Tarragona perquè passi a denominar-se Audiència Provincial de Tarragona i les Terres de l’Ebre
 
  • El conseller ha afirmat que el nou edifici judicial de Tortosa i la rehabilitació de l’actual seran una realitat al 2017 i ha puntualitzat que “amb aquesta inversió de 7.633.000 euros s’aconseguirà un 50 % més de l’espai actual”

 

El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha reiterat aquesta tarda, durant el seu discurs en el marc de la celebració de Sant Raimon de Penyafort a Tortosa, que “el Govern català està en contra de la privatització dels registres civils. No ho acceptarem, en farem batalla. I compto amb el suport dels advocats, procuradors i la immensa majoria d’associacions judicials d’aquest país.” En aquest mateix sentit, ha anunciat: “Nosaltres ho volem aturar, però vull donar una dada de tranquil·litat. Vull assegurar als més de 300 funcionaris adscrits als registres civils de Catalunya que continuaran en el seu lloc de treball si finalment hi ha una privatització.”
 
Així mateix, Germà Gordó s’ha compromès a destinar aquests 300 funcionaris a reforçar els altres jutjats de Catalunya i ha puntualitzat que ningú perdrà la seva feina i tothom tindrà una destinació propera al lloc que ocupi en aquell moment, però repeteixo que  l’objectiu és aturar la privatització.”
 
Durant el seu parlament, el conseller Gordó s’ha referit a la denominació de l’Audiència de Tarragona i a la possibilitat de canviar-la. Concretament, ha manifestat: “Enviaré un escrit al ministre  de Justícia per demanar que l’Audiència Provincial de Tarragona passi a denominar-se Audiència Provincial de Tarragona i les Terres de l’Ebre.”
 
El titular de Justícia s’ha referit també als projectes judicials que afecten la ciutat de Tortosa. “Han començat tots els processos que eren necessaris per crear aquestes noves infraestructures. Actualment, tenim 4.500 m2 i passarem a tenir-ne 7.462 m2." En aquesta mateixa línia, ha prosseguit el seu discurs i ha afirmat que "esperem que els projectes de rehabilitació de l'actual edifici judicial i els del nou edifici estiguin enllestits a mitjan 2017, si no passa res, amb una inversió total de 7.633.000 euros. Crec que podem estar contents. Tots hi hem posat el nostre gra de sorra i tots vostès hi han posat paciència."
 
L’acte ha comptat amb la presència del degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, Josep Canicio; el jutge degà, Mariano Eduardo Sanprieto; l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el president del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya, Abel Pié; el president de l'Audiència de Tarragona, Xavier Hernández; el fiscal en cap de Tarragona, Xavier Jou, i el director dels Serveis Territorials, Joan Juan Aixà, entre altres representants del món de la justícia i el dret. 

1  

Imatges

Conseller Gordó amb condecorats

Conseller Gordó amb condecorats 188