• Felip Puig subratlla que l’activitat inspectora va permetre generar prop de 12.000 altes a la Seguretat Social i convertir més de 3.800 contractes en indefinits
  • En matèria d’allotjament turístic, l’any passat també es van poder fer més de 39.500 regularitzacions entre habitatges i estabiments d’apartaments enfocats a aquest ús
  • En sessió de control al Govern, Puig també remarcat que l’adjudicació de serveis dels Cesicat afecta únicament a qüestions tècniques i el Govern manté un control total sobre les decisions estratègiques
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha constatat avui al ple del Parlament l’esforç que està fent la Generalitat per reduir l’economia submergida en l’àmbit laboral. “És una prioritat”, ha insistit el conseller, i més tenint en compte que la recuperació econòmica es comença a notar però el Govern vol que “arribi al conjunt de la ciutadania”.
 
En resposta a una pregunta oral, Puig ha subratllat que l’activitat de la Inspecció de Treball, d’acord al pla comú d’actuacions acordat l’any 2013, va derivar l’any passat en: 56.611 actuacions inspectores, 6.958 procediments sancionadors i 24.899.512 euros en propostes de sancions, beneficiant 7.100 treballadors. Així, afegint-hi les 2.875 actuacions inspectores en matèria de jornada de treball, es van poder generar 11.141 noves altes a la Seguretat Social i convertir 3.884 contractes temporals en indefinits.
 
Paral·lelament, el conseller també ha afegit que el Govern català és “l’únic de tot Europa” que ha iniciat un procediment de regularització en l’àmbit dels allotjaments turístics. En aquest sentit, Puig ha posat en valor que després de dos anys de l’inici d’aquest procés s’han regularitzat 39.339 habitatges d’ús turístic i 227 establiments d’apartaments turístic.
 
Externalització del Cesicat únicament tècnica
 
En la sessió de control al Govern d’avui el conseller d’Empresa i Ocupació també ha contestat dues preguntes més: una sobre el Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) i una altra sobre inversió estrangera.
 
En relació a la primera, el conseller ha subratllat que les adjudicacions de serveis estan vinculades únicament a qüestions tècniques i el Govern manté un “control total” sobre les decisions estratègiques. En aquest sentit, Puig ha explicat que aquestes adjudicacions -a tres empreses diferents: Telefónica Soluciones informàticas, Ricoh i Price Waterhouse Coopers- s’han fet “atenent a criteris de capacitat tecnològica, no d’afinitats o dels llocs on radiquen les companyies”. També ha afegit que les concessions s’han d’anar renovant, per la qual cosa es comprovarà periòdicament que es compleixen tots els requisits establerts. El membre del Govern ha acabat recordant que els ciberatacs “sempre van per davant” i són un tema que no només preocupa al Govern català, sinó també a d’altres entitats públiques i privades de tot el món.   
 
En quant a la suposada minva d’inversió estrangera a Catalunya que el ministeri d’Economia espanyol ha identificat entre 2013 i 2014, el conseller ha mostrat la seva desconfiança sobre uns indicadors “molt limitats” sotmesos a una “gran variabilitat temporal” a curt termini. “El quart trimestre del 2014 ha estat el millor de la sèrie històrica, amb un 24% d’increment en la inversió estrangera respecte al mateix període de l’any passat”, ha recordat Puig, constatant que Catalunya és també “capdavantera” a l’Europa continental en exportacions i turisme segons indicadors internacionals molt més fiables.