La jornada s’iniciarà a les 10.30 h a la plaça Sant Pere i a les 11.45 h. es faran altres activitats a les pistes poliesportives de davant del Monestir de Sant Daniel
Per quart any consecutiu des del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) a Girona, se celebrarà el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) amb l’objectiu de difondre el missatge “Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia” en el cas d’adults i “60 minuts d’activitat física” en els infants. La celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF) és una iniciativa de caràcter mundial que vol fomentar que la ciutadania es mogui, seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’eslògan d’enguany és “Sedentarisme=malaltia, Activitat Física=salut”.
 
La celebració d’enguany tindrà lloc el proper diumenge 19 d’abril i començarà amb una caminada saludable per la Font del Ferro que s’iniciarà a les 10.30 h des de la plaça Sant Pere de Girona, A les 11.45 h.  a les pistes poliesportives de davant del Monestir de Sant Daniel, tindran lloc tot un seguit d’activitats, com ara una mini sessió d’estiraments per a tots els participants a la caminada a càrrec dels estudiants del grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport d’EUSES, es repartiran tot un seguit d’obsequis entre els participants i un sorteig que consta d’un menú per a dues persones al restaurant +Cub (amb l’acreditació AMED de dieta mediterrània) i d’un cap de setmana en règim de pensió completa per a dues persones en un alberg de la xarxa d’albergs XANASCAT. Al final de l’acte hi haurà la possibilitat de fer una visita al claustre del Monestir de Sant Daniel.
 
Aquests actes a Girona estan promoguts per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona i EUSES, l’Ajuntament de Girona, el Dipsalut i l’Ajuntament de Salt. A més també hi ha col·laborat la Priora del Monestir de Sant Daniel, el restaurants amb l’acreditació AMED +Cub, la xarxa d’albergs Xanascat de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Drissa.
 
Som cada vegada més sedentaris
 
Els catalans entre 18 i 74 anys són cada vegada més sedentaris. El sedentarisme és un dels hàbits en què cal fer esforços per millorar els nivells d’activitat física de la població. L’acció de Govern en matèria de salut passa necessàriament per la prevenció i la promoció de la salut, tal i com s’impulsa des del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), una iniciativa interdepartamental del Govern de Catalunya per lluitar contra el sedentarisme impulsat pel Departament de Salut i la Secretaria General de l’Esport. L’objectiu final del Pla és millorar la salut i la qualitat de vida de les persones sedentàries adultes, tot augmentant els nivells d’activitat física mitjançant la capacitació de professionals sanitaris, facilitant-ne la pràctica als usuaris de l'atenció primària i utilitzant els recursos comunitaris, com ara les rutes saludables i altres equipaments comunitaris.
 
El Dia Mundial de l'Activitat Física es va començar a celebrar el 6 d'abril de 2002 a Sâo Paulo (Brasil), gràcies a l'impuls d’Agita Mundo (xarxa mundial per a la promoció de l'activitat física), una organització independent a la qual l'Organització Mundial de la Salut (OMS) dóna tot el seu suport i que qualifica com a essencial en la lluita contra el sedentarisme.