El Centre d’Art de les Terres de l’Ebre Lo Pati acull els treballs d’art contemporani dels quatre artistes seleccionats per una convocatòria pública impulsada per Benestar Social i Família
El Centre d’Art de les Terres de l’Ebre Lo Pati acull des d’avui l’exposició ‘Ebrergent’, una proposta del Departament de Benestar Social i Família per fomentar la professionalització dels artistes joves de la demarcació. Aquesta iniciativa és el resultat de la fusió dels programes ‘Art Jove’, impulsat els darrers nou anys des de la Direcció General de Joventut, i ‘Art Emergent’, coordinat per Lo Pati.
 
La convocatòria pública ‘Ebrergent’ ha rebut en aquesta primera edició un total de 19 propostes, de les quals un jurat qualificat n’ha seleccionat quatre:
 
Elena Blesa (La Sénia)
Projecte: La Sénia. 1980/2012
Infografia / dibuix / música
Temàtica: el document, l’arxiu, la realitat social, la tesi
 
Miguel Bustos (La Sénia)
Projecte: Pastora
Serigrafia
Temàtica: trobador de relats, la mirada antropològica
 
Roser Arquès (Deltebre)
Projecte: Espais indecisos
Fotografia
Temàtica: caçadora de paisatges de l’home
 
Rebeca Royo (Tortosa)
Projecte: Recordar/Construir
Collage digital
Temàtica: el giny i el joc del rostre de la memòria
 
La mostra va inaugurar-se ahir al vespre amb l'actuació d'Ensemble Topogràfic, projecte sorgit en la convocatòria Eufònic / Lo Pati al 2013 i que s'ha pogut veure en espais com Arts Santa Mònica o el CCCB de Barcelona, entre d’altres. La banda -formada pel músic i artista plàstic Andreu Garcia, el músic Carlos Martorell i la ballarina Anna Hierro- va presentar el disc que acaba de sortir a través de Cydonia / Boira Discos.
 
A la inauguració ahir hi van assistir el director general de Joventut, Toni Reig, la delegada de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, Manolita Cid, i l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré, entre d’altres.