ContactaEN
event_note Nota de premsa

Benestar Social i Família concerta 18 noves places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Badalona

La consellera Neus Munté assegura que amb les noves places “es millora la cobertura assistencial per a persones amb discapacitat intel·lectual i s’afavoreix la seva inserció en la comunitat”
La consellera Neus Munté reunida amb el diputat al Parlament, Ferran Falcó, i els responsables de la Fundació SIQUE
El Departament de Benestar Social i Família concertarà 18 noves places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a Badalona. L’anunci l’ha fet la consellera Neus Munté durant una visita a la Fundació SIQUE d’aquest ciutat acompanyada de Ferran Falcó diputat Parlament de Catalunya i regidor de l’Ajuntament de Badalona. La consellera ha afirmat que amb la concertació d’aquestes 18 places “es millorarà la cobertura assistencial per a persones amb discapacitat intel·lectual al Barcelonès  i s’incrementaran els recursos per a l’atenció d’aquestes persones”. Munté ha afegit que ”la ubicació del recurs afavorirà la inserció dels usuaris en  la comunitat per tal de fomentar la seva autonomia personal”.
 
Les places es troben a la llar residència de nova construcció que han impulsat la Fundació SIQUE i l’Associació Prodisminuïts Psíquics de Sant Adrià del Besòs (ASSA) al centre de Badalona. L’equipament es troba a l’antic Hotel Baetulo, reconvertit en equipament social gràcies a l’impuls de les dues entitat i la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família que l’ha finançat a través dels fons provinents del conveni  entre la Generalitat de Catalunya  i l’Obra Social de la Fundació La Caixa.
La Fundació SIQUE de Badalona té per objectiu potenciar al màxim les capacitats individuals de persones amb discapacitat psíquica, gestionant i impulsant diferents serveis com la llar, el lleure, l’esport, la formació o d’altres. Amb aquestes actuacions es treballa per integrar a aquestes persones en els entorns familiar, social, ocupacional i laboral, i millorar la seva qualitat de vida.
 
L’Associació Prodisminuïts Psíquics de Sant Adrià del Besòs (ASSA), igualment, actua per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, potenciar i organitzar l’ajut als mateixos, creant i mantenint els serveis adients.
 
Les dues entitats han establert aliances per donar cobertura a les necessitats d’aquest col·lectiu en l’àmbit de l’acolliment residencial. De les 18 places de nova creació que concertà el Departament de Benestar Social i Família, 12 corresponen a la Fundació Privada SIQUÉ i  6 a l’Associació ASSA.