El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que aquest cap de setmana, des de les 15.00 h de divendres 24 d’abril fins a les 20.00 h d’avui diumenge 26, s’ha registrat un accident de trànsit amb una víctima mortal al conjunt de carreteres i autopistes catalanes.
 
El sinistre ha ocorregut aquest tarda al punt quilomètric 24 de la C-44 a l’altura de Tivissa (Ribera d’Ebre). Per causes que encara s’estan investigant, un turisme ha sortit de la via i ha mort la passatgera davantera. A més, el conductor del vehicle ha resultat ferit de gravetat i ha estat traslladat a l’hospital de Móra d’Ebre.
 
Pel que fa a mobilitat, aquesta tarda de diumenge de retorn del cap de setmana s’ha desenvolupat amb fluïdesa i l’única afectació viària ha estat com a conseqüència de l’accident mortal a la C-44, on s’ha circulat a través de pas alternatiu durant una hora i després s’ha pogut habilitar un dels vorals a la circulació. La situació viària ha quedat normalitzada a les 19.30 h.
 
Aquest matí amb motiu de la 23a Passejada de Bicicleta a Viladecans s’ha tallat la sortida Viladecans-Les Filipines en ambdós sentits. A més, per la 3a MonteScatano-Cursa de muntanya de Montcada i Reixac s’han disposat mesures especials a la BV-5001. D’altra banda, a primera hora un camió avariat ha restringit un carril de la C-59 a la Llagosta en sentit sud.
 
Ahir dissabte l’afectació viària més destacada es va registrar a la N-240 a Vallmoll, on un accident entre un camió i una furgoneta va obligar a restringir al llarg del matí la via en ambdós sentits i es van fer desviaments per la C-37, la C-14 i per l’interior de la població. A la tarda, hi va haver  trànsit intens a l’A-2, C-32 i B-20 a Cornellà i Esplugues de Llobregat amb motiu del partit de futbol entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona a l’estadi Cornellà-El Prat i també per un vehicle avariat que va tallar un carril en sentit Barcelona.
 
Davant la previsió de pluja, a la C-58 entre Viladecavalls i Vacarisses s’ha anul·lat el carril ràpid per evitar accidents en aquest tram. A més, l’SCT demana als conductors que extremin la precaució en la conducció amb aquesta inclemència meteorològica i recomana seguir aquests consells:
 
  • Reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles, atès que la reducció de la visibilitat i l’aigua a l’asfalt augmenten el risc d'accident
  • Quan cauen les primeres gotes de pluja la calçada es fa molt lliscant
  • En cas de patir hidroplanatge no s'ha de frenar ni accelerar. Per evitar-ho cal moderar la velocitat
  • Frenar amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes
  • En cas d'haver de travessar un bassal d’aigua cal circular amb primera marca, lentament i un cop passat comprovar l'eficàcia dels frens