Assemblea Territorial entitats de Girona
La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD) a Girona, Fina Surina, ha anunciat aquesta tarda un nou projecte de col·laboració entre l’Institut Català de les Dones i les entitats de dones gironines per a la realització de tallers que promoguin el desenvolupament de les associacions dotant-les d’eines que potenciïn la seva gestió i lideratge social.
 
El programa d’aquesta formació adreçada a membres d’entitats que treballen per l’equitat de gènere a les comarques de Girona conté els següents conceptes: lideratge, disseny d’objectius, identitat, rols, treball en equip, gestió del temps, anàlisi sistèmica de l’entitat, tècniques de negociació, comunicació, gestió, resolució de conflictes, motivació, creació d’equips, generació d’actuacions, i identificació de competències, necessitats i fugides d’energia.  En la reunió d’avui s’ha acordat fer aquesta formació en set sessions i iniciar-la en els propers mesos.
 
Fina Surina ha exposat aquesta iniciativa en el marc de l’Assemblea Territorial de Dones de Girona. Les assemblees territorials de dones formen part del Consell Nacional de Dones de Catalunya, òrgan participatiu i consultiu de l’ICD format per representants de prop de 400 entitats de dones.
 
A través d’aquest Consell, les entitats de dones esdevenen interlocutores de les polítiques del Govern de la Generalitat, en especial els plans específics de dones. Aquestes assemblees també són espais d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques d’actuació.
 
A les comarques del Girona hi ha 96 entitats de dones que desenvolupen la seva activitat en camps com la cultura, l’empresa, la violència masclista, la coeducació, etc.