• L’objectiu d’aquesta iniciativa pionera és potenciar l’alimentació saludable promovent l’opció de fruita fresca de qualitat, variada, estacional i de proximitat als nostres bars i restaurants
  • Els departaments de Salut, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el d'Empresa i Ocupació impulsen aquest pla
  • El consum de fruita ajuda a millorar la salut, a impulsar l’agricultura i a mobilitzar el teixit econòmic
Presentació de la iniciativa
Els departaments de Salut; d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i el d'Empresa i Ocupació impulsen el programa "Aquí sí. Fruita i salut" que s'ha posat en marxa a la Regió Sanitària de Barcelona. L'objectiu de la iniciativa és que el màxim nombre de bars i restaurants ofereixi fruita fresca i fàcil de prendre en tots els àpats, per fer que el seu consum sigui un hàbit estès a tot el territori i per a tota la ciutadania. Els establiments adherits s’identifiquen mitjançant un diploma i un logotip del programa.
 
La iniciativa s'ha presentat avui en el marc del Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP). L’acte ha comptat amb la participació de Cristina Pérez Carbí, directora del Servei Regional de Barcelona de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT; Eliseu Oriol Pagès, director del Servei Territorial del Departament d’Empresa i Ocupació, i Neus Ferrete Gracia, directora dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, juntament amb representants dels municipis interessats en la iniciativa; dels gremis de restauració i hostaleria; de les escoles de restauració, i de les associacions de productors.
 
Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut de l’ASPCAT, ha explicat el programa i ha remarcat que "amb un augment només d’una ració de fruita al dia es redueix en un 7% l’aparició de problemes de salut cardiovasculars".
 
Aquest és un projecte innovador, obert a noves propostes, que impulsa l’alimentació saludable i el foment de la fruita com l’opció més fàcil, com una de les prioritats del Pla de salut de Catalunya i del Pla Interdepartamental de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya.
 
Es va començar a implantar de forma pilot a Lleida i posteriorment a les Terres de l’Ebre. En l’actualitat ja en tenen l’acreditació 31 establiments de Catalunya.