Parlament
El ple del Parlament celebrarà aquest dimecres el debat a la totalitat de la futura Llei electoral de Catalunya. Aquesta norma ha estat redactada en ponència conjunta pel grups parlamentaris  de CiU, ERC, ICV –EuiA i CUP. Tal i com es desprèn del text de la llei, la nova norma té per objectiu regular el règim electoral propi de Catalunya i s’aplicarà a les eleccions al Parlament de Catalunya, a les eleccions al Consell General d’Aran i en d’altres processos i instruments de consulta popular de l’àmbit de les competències de la Generalitat. La nova llei crearà la Sindicatura Electoral de Catalunya, establirà noves incompetències pels electes, introduirà el vot anticipat i les urnes mòbils, que permetran el dret a vot a persones amb problemes de mobilitat o que es troben internades, entre d’altres mesures.
 
Amb la votació de demà la llei electoral iniciarà la seva tramitació parlamentària després d’un llarg procés de treball en ponència. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va exigir després de la darrera reunió del Govern un esforç a totes les forces polítiques catalanes per tal d’aconseguir aprovar per primera vegada una llei electoral catalana. “L’únic prec que s’atreveix a fer el govern és que hi hagi un esforç final per part d’aquells grups que encara no han acabat de decidir i que s’identifiqui que nomes serà possible fer aquesta llei si tothom cedeix en alguna cosa”, va afirmar.
 
Codi Civil i sistema d’ocupació

Al marge del debat a la totalitat de la Llei electoral catalana el ple aprovarà el projecte de llei de modificació del llibre cinquè de codi civil relatiu als drets reals, una reforma que afecta l’organització de les comunitats de veïns. A més a més, també es farà el debat final del projecte de llei de modificació dels llibres primer, segon, quart i cinquè del codi civil de Catalunya i de modificació de la llei 10/2008, del llibre quart del codi civil, relatiu a les successions, que adoptarà el nom de llei d'harmonització del codi civil de Catalunya. El text vol harmonitzar el codi civil i millorar la seguretat jurídica dels ciutadans.
 
A més a més, se celebrarà el debat final del projecte de llei d’ordenació dels sistema d’ocupació i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que té per objectiu ordenar el sistema d’ocupació de Catalunya per garantir un servei públic de qualitat.
 
Sessió de control

El ple del Parlament d’aquesta setmana començarà dimarts per la tarda i s’allargarà fins dijous. Com és habitual, la sessió de control al Govern obrirà la jornada parlamentària de dimecres on el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, valorarà l’activitat cultural de la darrera diada de Sant Jordi on es van vendre un total de 43.070 títols, pràcticament el doble que l’any anterior, un 54% dels quals en català.
 
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, mostrarà el posicionament del Govern davant la votació al Parlament Europeu sobre el projecte Castor, analitzarà el pla Grans Actius de lluita contra l’atur per a majors de 45 anys i respondrà una pregunta sobre la vaga de treballadors de Movistar. A més a més, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, parlarà dels fons de recerca i innovació atorgats a Catalunya en el marc del programa europeu 2020 i del trasllat d’algunes dependències administratives de la Generalitat.
 
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, també participarà a la sessió de control al Govern on repassarà l’estat de les finances locals i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, respondrà dues preguntes sobre polítiques d’infància i polítiques socials. Finalment, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, respondrà una pregunta sobre mitjans de comunicació; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, sobre peatges; i el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, sobre la gestió de les Illes Medes.
 
Un cop finalitzada la sessió de control al Govern se celebrà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 11h.