Neus Munté i Carles Combarros
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha anunciat aquest matí 12 noves places de servei de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Fundació Aspanide. Munté ha fet aquest anunci en el decurs de la reunió que ha mantingut amb el regidor de Santa Coloma de Gramenet i candidat de Convergència i Unió a l’alcaldia, Carles Combarros.
 
La trobada, que s’ha celebrat al Parlament de Catalunya, ha servit per a intercanviar impressions sobre les polítiques i necessitats socials del municipi. La consellera ha aprofitat la reunió per informar que el Departament treballa per a concertar 12 noves places a la Llar residència Aspanide II. Aquesta Fundació, nascuda fa 35 anys a Santa Coloma, gestiona serveis dirigits a fomentar l’assistència, recuperació i ensenyament d’infants i adults amb discapacitat intel·lectual. L’entitat ha creat diferents serveis destinats a cobrir les necessitats del col·lectiu que representa, uns serveis que atenen actualment més de 300 persones i donen feina a més de 100 professionals.
 
Benestar Social i Família finança diversos recursos de l’entitat com ara la  Residència per a discapacitats intel·lectuals, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç, el Centre d’Atenció Especialitzada o la Llar residència Aspanide.
 
Les 12 places noves serviran per concertar la totalitat de places de la llar residència Aspanide II. Es tracta d’un servei d’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent que té una funció substitutòria de la llar adequat per acollir a persones amb discapacitat intel·lectual. El recurs disposa d’un programa d’activitats que realitzen els residents, tant de caràcter individual com en grup, en coordinació amb les activitats que els mateixos residents fan en els centres ocupacionals com a recurs d’atenció diürna.
 
Aquestes places formen part de les més de 700 que el Departament de Benestar Social i Família té previst crear en l’àmbit dels serveis socials especialitzats. Tal com va anunciar dimarts la consellera, es tracta de places adreçades bàsicament a persones amb discapacitat, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental i persones amb VIH-sida.

2  

Imatges

Munté i Combarros durant la reunió al Parlament

Munté i Combarros durant la reunió al Parlament 2384

Munté i Combarros durant la reunió al Parlament

Munté i Combarros durant la reunió al Parlament 2160