FOTO WEB
Un moment de la reunió.
 
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, i  el director executiu de l’Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent, van presidir aquest dimarts, a Barcelona, la primera reunió del Comitè General de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 (CREG’16), a la qual també hi van assistir, a més de la directora de l’Internacional Institute of Arts and Tourism (IGCAT), Dianne Dodd, una cinquantena d’agents representants del sector públic i privat i vinculats amb el món de la gastronomia, l’alimentació i el turisme.
 
El títol o guardó que reconeix Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia l’any 2016 es va obtenir, el passat més de febrer, gràcies a la candidatura presentada per la Generalitat de Catalunya i amb el suport de moltes de les institucions i organitzacions que s’han reunit aquest dimarts.
 
En aquesta primera reunió, es va exposar els motius pels quals es va presentar la candidatura, els passos que s’han anat realitzant des de l’obtenció del reconeixement, i les línies de treball a seguir per a preparar els esdeveniments que tindran lloc l’any 2016.
 
Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és un projecte viu i es vol que sigui el més inclusiu possible. El sector agroalimentari i gastronòmic català abraça un amplíssim i divers teixit d’iniciatives, produccions i elaboracions agroalimentàries de qualitat, fires i mercats, rutes i experiències turístiques, festes i campanyes gastronòmiques, col·lectius de cuina, gremis, etcètera, així com centres de recerca i formació, equipaments, organitzacions professionals, i altres associacions. La celebració, el 2016, de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia vol contribuir a sumar esforços entre totes aquestes iniciatives i agents, enfortir i consolidar el marc de col·laboracions, i donar-los-hi major visibilitat a Catalunya, a Europa, i al món.
 
A més, des de Catalunya es posarà especial atenció en la relació entre els productes agroalimentaris locals, la cuina i el paisatge, com a elements interconnectats i vectors de la identitat i del desenvolupament sostenible d’un territori, posicionant alhora Catalunya com a destinació turística enogastronòmica. El propòsit és, també, compartir coneixements i experiències amb els altres socis participants de la Plataforma ‘European Regions of Gastronomy’.
 
Entre les entitats que actualment ja han signat el document d’adhesió, que dóna suport a la menció, hi ha el Conselh Generau de la Val d’Aran, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, l’Observatori de l’Alimentació de la UB, Turisme de Barcelona, Slow Food Barcelona, Fundació del Parc Científic i Tecnològic de Universitat Rovira Virgili, l’Associació Catalana per al Temps Lliure i la Cultura, l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades, la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, el Patronat de Turisme de Girona, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, i l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la reunió.

Imatge de la reunió.
JPG | 4921