El president ha presidit l'acte de col·locació de la primera pedra del nou FerrariLand

President Mas: "La inversió de Ferrari a Catalunya és un missatge potent de confiança en el nostre futur"

query_builder   7 maig 2015 15:24

event_note Nota de premsa

President Mas: "La inversió de Ferrari a Catalunya és un missatge potent de confiança en el nostre futur"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte de col·locació de la primera pedra del projecte FerrariLand a Port Aventura
  • Serà el segon espai temàtic de Ferrari a tot el món i el primer d’Europa
El president Mas ha encapçalat l'acte de col·locació de la primera pedra de FerrariLand
El president Mas ha presidit l'acte de col·locació de la primera pedra de FerrariLand
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit avui l’acte de col·locació de la primera pedra del nou parc temàtic FerrariLand al complex de PortAventura. Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha subratllat que “en aquest moment Catalunya està atraient noves inversions”, com ho demostra el fet que “una de les marques més admirades del món, Ferrari, hi confiï, hi inverteixi, creï llocs de treball i hi atregui noves persones”. “És un missatge potent que el nostre país és atractiu i genera confiança”, ha reblat.
 
Artur Mas ha agraït a Ferrari “confiar en la nostra economia i crear nous llocs de feina” i ha recordat que Catalunya, que té el 16% de la població de l’Estat i el 20% del seu PIB, representa el 25% de les exportacions i el 25% del turisme. En aquest sentit, s’ha referit al turisme i a PortAventura com “dues històries d’èxit al nostre país”, malgrat que “fa dècades es qüestionava si aquest parc temàtic era o no una inversió positiva”. “Després de 20 anys, podem dir que aquesta és una història d’èxit, que ha creat molts llocs de feina i ha portat molta activitat econòmica a Catalunya i, en concret, al camp de Tarragona”, ha afegit.
 
El cap del Govern també ha assenyalat que, al costat de l’atractiu turístic de Catalunya, pels seus paisatges, les seves platges o la seva cultura, també hi ha indústries. I ha fet notar que “al nostre país hem aconseguit una intel·ligent combinació de turisme i indústria, coneixement i cultura”. En aquest sentit, s’ha referit a la celebració del Saló de l’Automòbil, que s’inaugura demà a Barcelona, i el Gran Premi de Fórmula 1, aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, i ha subratllat que “la indústria de l’automòbil és un sector clau per al nostre futur”.
 
Durant l’acte, que  marca l’inici de la construcció del nou parc temàtic, hi ha intervingut el president de PortAventura, Arturo Mas-Sardà; el team manager de l’escuderia de Fórmula 1 de Ferrari, Maurizio Arribavene, i el president de la Generalitat. El pilot Sebastian Vettel també ha participat en la cerimònia, durant la qual tots quatre han signat la primera pedra, provinent de la casa d’Enzo Ferrari a Maranello, que quedarà exposada al futur FerrariLand.
 
A l’acte, que ha tingut lloc a les instal·lacions del mateix Parc, també hi han estat presents el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig; el secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana; la secretària d’Hisenda, Georgina Arderiu; i els alcaldes de  Salou i de Vilaseca, Pere Granados i Josep Poblet, respectivament, entre d’altres personalitats.
 
 
 
Projecte FerrariLand
 
El projecte FerrariLand, el segon espai temàtic de Ferrari a tot el món i el primer d’Europa, és el més important en els 20 anys d’història de PortAventura. Unes 50 empreses participaran en les diverses fases del projecte, que es preveu que estigui acabat a finals de l’any 2016. Amb una inversió de prop de 100 milions d’euros, el nou espai generarà 150 llocs de treball, entre directes i indirectes.
 
El nou parc temàtic cobrirà una àrea de 75.000 metres quadrats i disposarà d’atraccions de referència mundial, amb un perfil familiar, però també amb un elevat component de tecnologia i adrenalina. Així, s’ha anunciat que disposarà d’un accelerador vertical de 112 metres, que es convertirà en la muntanya russa més alta d’Europa. Amb aquesta atracció, els amants de la Fórmula 1 podran experimentar sensacions com les que experimenten els pilots amb una acceleració de 180 km/h en només 5 segons.
 
Amb aquest nou parc temàtic, PortAventura preveu arribar als 5 milions de visites anuals i més d’1 milió de pernoctacions, al potenciar l’atracció de visitants a nivell internacional.
 

2  

Imatges

El president Mas ha encapçalat l'acte de col·locació de la primera pedra de FerrariLand

El president Mas ha encapçalat l'acte de col·locació de la primera pedra de FerrariLand 1279

El pilot Sebatian Vettel saluda el president de la Generalitat

El pilot Sebatian Vettel saluda el president de la Generalitat 1317

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined