El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat, avui, la convocatòria d’eleccions als òrgans de govern del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Mongeta del Ganxet.
 
Els Consells Reguladors es constitueixen com a corporacions de dret públic a les quals s’atribueix la gestió de les DOP, i tenen entre les seves funcions: fomentar la DOP pròpia i adoptar els mecanismes necessaris per a garantir l’origen dels productes i els seus processos de producció, elaboració, i comercialització. Segons estableix el reglament de la DOP, els òrgans de govern del Consell Regulador són la comissió rectora i la presidència.
 
En aquest procés electoral s’ha d’escollir els 4 vocals que formaran la comissió rectora, un dels quals serà el president del Consell Regulador. Tenen dret a participar com a electors i a ser candidats les persones físiques majors d’edat o jurídiques que estiguin inscrites als registres del Consell Regulador abans de la convocatòria de les eleccions.
 
Les candidatures podran ser proposades per les federacions representatives del món agrari cooperatiu, les organitzacions professionals agràries i les organitzacions empresarials, o aportar com a avaladors el 5% del total d’electors registrats com a mínim.
 
El procés electoral que s’inicia amb la publicació d’avui, té com a fases principals les següents etapes:
-       constitució de la Junta Electoral de la DOP
-       exposició cens electoral
-       presentació i proclamació de candidatures
-       campanya electoral
-       votació
-       escrutini
-       proclamació d’electes
 
Es preveu que el procés finalitzi amb la constitució de la nova comissió rectora i l’elecció del president el proper mes de juliol.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.