El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Montmeló un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   10 maig 2015 11:30

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Montmeló un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Signatura PLSV Montmeló
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Montmeló (Vallès Oriental), juntament amb l’alcalde del municipi, Antonio Jesús Guil.
 
Amb el desplegament d’aquest Pla a Montmeló, que té una població de 8.863 habitants (Idescat 2014), es pretenen aplicar mesures correctives i preventives per tal de millorar la seguretat viària en la xarxa viària urbana del municipi, així com reduir la sinistralitat viària amb víctimes que s’hi registra. Montmeló ja disposa de convenis amb l’SCT de cessió de cinemòmetres, etilòmetres, així com de mobilitat segura, i en aquest sentit, l’elaboració conjunta d’aquest Pla Local de Seguretat Viària és un pas més del municipi en matèria de prevenció d’accident de trànsit.
 
Convé destacar que Montmeló és una població que es troba en un punt estratègic del Vallès Oriental, envoltat d’equipaments, com el Circuit de Catalunya i de punts d’activitat econòmica com diversos polígons industrials, que estan situats a distàncies relativament curtes del nucli urbà i que es poden recórrer a peu o en bicicleta. Per aquest motiu es fa necessari impulsar conjuntament mesures de protecció dels col·lectius més vulnerables.
 
Promoure Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats. Fins a l'any 2014 es van elaborar un total de 175 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 84,1% de la població catalana.
 
Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.

1  

Fitxers adjunts

Nota PLSV Montmeló

Nota PLSV Montmeló
PDF | 107

undefined
undefined
undefined
undefined