El conseller de Justícia ha participat avui en la inauguració de la VII Jornada de Drogodependències; la rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials, organitzada per Projecte Home i la Universitat de Barcelona
Departament de Justícia
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat aquest matí en la inauguració de la VII Jornada de Drogodependències; la rehabilitació de persones drogodependents subjectes a mesures judicials, organitzada per  Projecte Home i la Universitat de Barcelona, ha afirmat que és la nostra obligació trencar amb el binomi drogodependència i delinqüència per aconseguir la reinserció dels reclusos”.
 
En aquest sentit, Gordó ha remarcat que “rere el fracàs personal d'una persona reclusa amb drogodependències hi ha el fracàs del conjunt de la societat. Quan passa això, hem d'intentar resoldre el fracàs: amb programes específics adreçats a les persones amb aquest tipus de problemàtica”. “No sempre és possible sortir-nos-en en aquest intent de regeneració de la persona –ha reconegut–, però el pitjor fracàs és si no es fa res”.
 
El titular de Justícia ha insistit que, per fer front a aquestes problemàtiques, s’han de buscar totes les col·laboracions possibles, altres institucions i entitats com Projecte Home. En aquest punt, s’ha aturat per reconèixer la tasca que desenvolupa Projecte Home per tractar els penats que es troben complint una pena privativa de llibertat o una mesura penal alternativa. I ha manifestat que “és un gran col·laborador del Departament de Justícia”. “Són una peça vital –ha afegit– amb la feina que fem amb els reclusos amb drogodependències”. “El més important dels 20 anys de Projecte Home és que han cregut en allò que emana de la llei: la segona oportunitat”, ha valorat. “Tots plegats creiem en la possible regeneració i reinserció de qualsevol persona”, ha conclòs.
 
L’Informe europeu sobre drogues 2014, elaborat per l’Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies, posa en relleu que els reclusos presenten taxes de consum de drogues més altes que la població general i, alhora, aquestes pautes de consum són més perilloses. Els estudis recents alerten que entre un 5 i un 31 % dels reclusos han consumit drogues per via parenteral en algun moment. 
 
En la inauguració de la Jornada també hi han participat el director de Projecte Home, Oriol Esculies, i el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez.