Un moment de la visita
Un moment de la visita
Des d’avui ja es pot veure a l’Espai Santa Caterina de la Generalitat de Catalunya a Girona l’exposició fotogràfica internacional «Dalí, Breaking News». El comissari de la mostra, David Àlvarez, ha estat l’encarregat de presentar-la aquest matí, mitjançant una visita guiada.
 
Aquesta acció és la primera de les activitats paral·leles que es duran a terme  al llarg dels mesos en què l’exposició sigui a Girona (fins al 30 d’agost) i que serviran per donar a conèixer Salvador Dalí des d’un punt de vista diferent de l’habitual: el del periodisme i el de l’habilitat innata de l’artista per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa.
 
Durant la visita guiada, Àlvarez ha fet un recorregut pels diferents àmbits de l’exposició, estructurats en forma de diari dividit en seccions (cultura, política, societat, ciència, secció internacional i media), i ha explicat als assistents el procés de realització de l’exposició, que es compon de gairebé una quarantena d’imatges provinents del fons de l’Agència EFE, realitzades per diferents fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí.
 
«Dalí, Breaking News» és una exposició itinerant organitzada conjuntament per la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència EFE que ha arribat a Girona expressament per aquestes dates, amb l’objectiu de coincidir amb el festival Temps de Flors, i ho ha fet gràcies a la participació de la Generalitat de Catalunya en l’organització.
 
La mostra es va idear amb l’objectiu de commemorar tres efemèrides alhora: el 75è aniversari de l’Agència EFE, els 40 anys de la inauguració del museu Dalí de Figueres i els 25 anys de la mort de l’artista. L’exposició es va presentar per primer cop l’estiu de l’any passat a la ciutat natal de l’artista, Figueres, amb un gran èxit de visitants. Posteriorment, es va integrar dins el programa d’Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona i va realitzar un petit recorregut per algunes poblacions de les comarques gironines: Lloret de Mar i Blanes. Després de veure’s a Girona, la mostra viatjarà a Brussel·les, al Centre Cultural Blanquerna de Madrid i al Palau Robert de Barcelona.
 
Recordatori de les activitats paral·leles: 
 
Dilluns, 11 de maig, a les 15 h: classe magistral realitzada per Rosa Maria Maurell, coordinadora del Centre d’Estudis Dalinians de la Fundació Gala - Salvador Dalí, als estudiants d’història de l’art de la Universitat de Girona (UdG).
 
També s’han programat diversos tallers familiars gratuïts: «La transformació de l’artista», el dissabte 23 de maig, a les 11 h, i el dimarts 30 de juny, a les 17 h; i «L’animalada més gran», el dissabte 6 de juny, a les 11 h.
 
Les visites guiades gratuïtes es faran el dijous 21 de maig, a les 18 h, i el dissabte 20 de juny, a les 12 h.
 
 
Per a més informació
Diputació de Girona / Difusió
972 18 50 57
 
Generalitat de Catalunya a Girona / Premsa
872 975 096

1  

Fitxers adjunts

El comissari de l'exposició, el delegat del Govern i el director del Patronat de Turisme en la visita guiada

El comissari de l'exposició, el delegat del Govern i el director del Patronat de Turisme en la visita guiada
JPG | 248