·        L’enginyeria ha desenvolupat components de carboni per a màquines de molt altes prestacions que s’apliquen en sectors com el packaging, la impressió o el tèxtil, i que permeten guanyar en velocitat.
 
·        L’empresa ha tancat l’exercici 2014 amb una facturació de 3,5M€ -el doble que dos anys enrere-, i preveu créixer fins als 5M€ enguany.
 
·        EngiCom forma part del Clúster de Materials Avançats, creat aquesta setmana amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ.
 
 
L’enginyeria catalana EngiCom, especialitzada en el disseny de producte i R+D per a maquinària i béns d’equip, ha posat en marxa una línia de negoci basada en tecnologia pròpia de compòsits que li ha permès augmentar la facturació un 50% en dos anys.
 
Fundada el 2002, EngiCom ha desenvolupat una sèrie de  components basats en el carboni, de fabricació pròpia, que s’apliquen en màquines de molt altes prestacions en sectors com el tèxtil, el packaging, la impressió i l’estampació. Els nous components es posicionen en els eixos rotatoris i altres elements mòbils i permeten augmentar intensament les velocitats de treball.
 
Lluís Raurich, director d’EngiCom i president del Clúster de Materials Avançats de Catalunya, explica que “a través d’un projecte de consultoria, vam entrar en contacte amb la tecnologia de compòsits i vam veure que es tracta d’un mercat que no està cobert”. “Normalment s’aplica a projectes d’aeronàutica, però nosaltres volem fer arribar aquesta tecnologia a altres sectors especialment a la industria i els bens d’equip”, afegeix.
 
La nova línia de negoci ja suposa el 30% de la facturació d’EngiCom, que ha tancat el 2014 amb una facturació de 3,5M€ (el doble que fa dos anys). Aquest any, l’enginyeria preveu créixer fins als 5M€. “Estem centrant els nostres esforços en aquests nous components”, explica Raurich.
 
L’empresa ha doblat també el nombre de treballadors, fins a 75 persones, en els últims dos anys. Té la seu a Molins de Rei i el laboratori tècnic a Sant Vicenç dels Horts. Les exportacions se centren a la Unió Europea, majoritàriament a Itàlia.
 
Clúster de Materials Avançats de Catalunya

EngiCom és una de les 21 empreses i entitats que aquesta setmana han constituït el Clúster de Materials Avançats de Catalunya, una entitat sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat del sector. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana.
 
Els membres del clúster facturen conjuntament 282M€ i sumen 2.400 treballadors. Són Ames, Engicom, FAE, Oxolutia, Plasgom, Promsa, Refisa, Advanced Nanotechnologies, Centre de Projecció Tèrmica, Esbelt, Flubetech, La Vola, Matriçats, Institut de Ciència de Materials de Barcelona, Polinter, Polisilk, Vac-Tron, Zicla, el centre tecnològic Eurecat, l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia i Materfad.