• El cap de l’Executiu ha inaugurat un monument a les empreses del Bages i ha presidit la festa d’homenatge al col·legiat del Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa
  • Artur Mas ha destacat que “aquest país té una base molt sòlida per mirar endavant amb confiança”
El president Mas lliura el VI Premi Promoció del Territori a la Fundació AMPANS (foto: Ruben Moreno)
El president Mas lliura el VI Premi Promoció del Territori a la Fundació AMPANS (foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit a Manresa que “si Catalunya s’ho proposa té a l’abast un futur industrial, innovador i exportador”. El cap de l’Executiu ha subratllat l’”aposta clara” del Govern pel futur industrial del país i ha recordat que “els països europeus que han sortit més ben parats de la recessió són països de base industrial, innovadora i exportadora, com Àustria, Dinamarca o Holanda, que tenen la nostra dimensió territorial i demogràfica”.
 
En aquesta mateixa línia, Artur Mas ha assenyalat que la Unió Europea s’ha fixat per a l’any 2020 que el pes de la indústria a Europa sigui el 20% de la seva economia. “Catalunya ja el té i la comarca del Bages té el 28%”, ha dit, i ha afegit que “la nostra aspiració és arribar el 25% d’aquí a 5 anys; està al nostre abast”, ha reblat.
 
El cap del Govern s’ha referit al futur industrial de Catalunya a la capital del Bages, on aquesta tarda ha inaugurat un monument en homenatge a les empreses de la comarca, realitzat amb motiu del centenari de la Cambra de Comerç manresana, i ha presidit la festa de germanor i d’homenatge al col·legiat organitzada pel Col·legi Professional d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa. En tots dos actes el president ha estat acompanyat de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i del delegat territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau.
 
En tots dos actes, el president de la Generalitat ha destacat la “singularitat de Manresa, que té una tradició industrial des de fa dos segles i mig,” i ha fet notar que aquesta trajectòria “ha deixat una gran petjada a la ciutat i la comarca i bona part de les comarques centrals de Catalunya”
 
D’altra banda, el president de la Generalitat ha aprofitat també la seva visita a Manresa per assegurar que, malgrat que “tenim molts reptes al davant”, el país “té una base molt sòlida per mirar endavant amb la confiança legítima que ens hem guanyat” des de fa molts segles de trajectòria empresarial i econòmica. El cap de l’Executiu ha volgut agraït també que “en aquests anys tan complicats hi ha hagut tanta i tanta gent que no ha tirat la tovallola”.
 
En aquest sentit, ha posat en relleu que “hi ha gent amb interessos comercials a tot el món que se segueix fixant en nosaltres per fer inversions estratègiques de primeríssim nivell”, com la de Ferrari i PortAventura a Tarragona o l’anunciada avui pel Volkswagen, que destinarà 4.200 milions d’euros a les seves plantes a Navarra i Catalunya.
 
El monument d’homenatge a totes les empreses i emprenedors de la comarca del Bages s’ha instal·lat en una rotonda a l’entrada del Parc Central de Manresa i és obra de l’artista manresà Josep Barés. L’escultura, anomenada Ala de Mercuri, va ser l’emblema de la celebració del centenari de la Cambra de Comerç de Manresa, que es va celebrar l’any 2006. La instal·lació del monument ha comptat amb el suport de nombroses empreses i institucions manresanes. A més del president Mas, en l’acte també hi ha intervingut el president de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals.
 
Després d’inaugurar el monument, el cap del Govern ha presidit la festa de germanor i d’homenatge al col·legiat organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa (CETIM), durant la qual s’han lliurat distincions a deu enginyers que enguany fa 25 anys que estan col·legiats i a sis que compleixen 50 anys de professió. Així mateix, el president Mas ha atorgat les distincions com a col·legiats d’honor a quatre enginyers tècnics industrials i ha lliurat el VI Premi Promoció del Territori a la Fundació AMPANS, dedicada a persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Bages.
 
Durant la celebració també hi han intervingut el degà del CETIM, Francesc Josep Archs; el president del Consell de Col·legis de Catalunya, Narcís Bartina; el president del Consell de Col·legis d’Enginyers Industrials d’Espanya, José Antonio Galdón, i l’alcalde de Manresa.
 
El Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, que celebra enguany el seu 60è aniversari, està integrat per 1.100 col·legiats de tota la Catalunya Central que desenvolupen la seva activitat en diferents sectors professionals, com la indústria, l’ensenyament, l’administració pública o mitjançant l’exercici lliure.

2  

Imatges

Monument als empresaris del Bages

Monument als empresaris del Bages 317

Premi del Col·legi d'Enginyers

Premi del Col·legi d'Enginyers 299