• El cap de l’Executiu alerta que iniciatives orientades a la creació de riquesa i llocs de treball puguin ser qüestionades i recorda que el Circuit aporta 330 milions cada any
El president lliura el GP de Fórmula 1
El president lliura el GP de Fórmula 1
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha felicitat aquest migdia des del Circuit de Barcelona-Catalunya per la renovació del contracte per poder continuar celebrant el Gran Premi de Fórmula fins a l’any 2019, que es va anunciar aquest divendres passat entre el Circuit, l’Ajuntament de Montmeló, l’Ajuntament de Barcelona i el RACC.
 
Ha explicat que amb aquest nou acord “s’han millorat les condicions” i que s’ha hagut de negociar amb l'organització per fer-li entendre que “en uns anys difícils s’ha de dimensionar les coses per després poder-hi fer front”.
 
El cap de l’Executiu ha recordat que només el Circuit “cada any aporta 330 milions en creació de riquesa a Catalunya” i s’ha mostrat convençut que juntament amb tot el sector de l’automoció “és estratègic de cara al futur del país”, perquè “aporta una riquesa molt gran al nostre país” i “crea molts llocs de treball”.
 
En aquest context, i en declaracions davant els mitjans, Artur Mas ha posat en relleu el paper decisiu de l’Ajuntament de Barcelona i “l’esforç per mantenir aquest Gran Premi, especialment en situacions difícils en què han caigut moltes coses del programes públics”. “L’Ajuntament de Barcelona i l’alcalde Trias van ser absolutament decisius per mantenir el Gran Premi, perquè van entendre que era estratègic per a Catalunya, però també per a Barcelona”, i ha explicat que per això se li va posar el nom de la ciutat al Circuit.
 
“Totes les institucions s’han alineat” per fer que sigui possible aquest Gran Premi, ha assegurat, i ha recordat que gràcies a “decisions difícils” com la creació de la taxa turística va ser possible mantenir una iniciativa com aquesta.
 
En ser preguntat si un possible canvi de colors a l’Ajuntament de Barcelona podria suposar un canvi en el seu suport, el president Mas s’ha mostrat convençut que “les coses es plantejarien d’una altra manera, només sentir les declaracions d’alguna gent que es volia carregar el del Congrés de Telefonia Mòbil de Barcelona”, un dels altres sectors que considera cabdal per crear riquesa i crear llocs de treball.
 
El cap del Govern ha aprofitat també la seva intervenció per deixar clar que “els 25 anys d’aquest Gran Premi demostren el compromís de Catalunya amb el món del motor i en concret amb la Fórmula 1” i s’ha mostrat convençut que “va ser una decisió molt encertada crear-lo” .
 
Finalment, ha volgut aprofitar les seves declaracions per reiterar la seva convicció que Catalunya disposa d'un “autèntic clúster de l’automoció”, com ho demostra el fet que se celebri no només aquest Gran Premi, sinó també una prova puntuable per al campionat del mundial de rallis, el Gran Premi de Motociclisme, el Saló de l’Automòbil, o l’existència de l’Idiada, la indústria lligada a l’automòbil o els centres de disseny, universitats i centres d’FP que es dediquen al sector.
 
 

3  

Imatges

Fotografia del president lliurant el Gran Premi de Fórmula 1

Fotografia del president lliurant el Gran Premi de Fórmula 1 931

El resident Mas lliura el Gran Premi de Fórmula 1 (2)

El resident Mas lliura el Gran Premi de Fórmula 1 (2) 739

El president saluda a Bernie Ecclestone, president i director executiu del FOM

El president saluda a Bernie Ecclestone, president i director executiu del FOM 938